Zlata nagrada 2013/2014

IZDELAVA TERENSKEGA MOTORNEGA VOZILA BUGGY

Avtor: Aljaž Česnik, Luka Merlak, Jan Franetič, Mentor: Aleš Harmel, Šolski center Postojna


Aljaž Česnik,  Luka Merlak in Jan Franetič iz Šolskega centra Postojna so izdelali lahko športno vozilo, namenjeno vožnji po terenu in brezpotjih.

Vozilo ima zelo dobre vozne lastnosti (mehko vzmetenje, dobre zavore, trdno ogrodje in velika varnost). Zaradi majhne teže vozila ter ustrezno izbranega prenosa moči, je omogočen velik navor ter izjemna moč motorja.

Izdelava in procesi v okviru projektne skupine:

Aljaž Česnik

Modeliranje okvirja in električne napeljave in izdelava tehnične dokumentacije v CAD programu Creo 2.0, ter izdelava v materialni obliki.

Luka Merlak

Modeliranje zavornega sistema in podvozja (vzmetenje, nihalne roke), izdelava tehnične dokumentacije v CAD programu Creo 2.0 in izdelava v materialni obliki.

Jan Franetič

Modeliranje krmilnega sistema,  prenosa vrtenja, izdelava tehnične dokumentacije v CAD programu Creo 2.0. Izdelava v materialni obliki.

S projektno nalogo so izpopolnili svoje  znanje v programu Pro/Engeneer, Creo 2.0,  ter  praktično znanje in spretnost v delavnici. Projekt jim je prinesel veliko novih spoznanj na področju izdelave vozil ter delovanju vseh sestavnih komponent.

projektu je podrobneje opisano načrtovanje, konstruiranje in celotna izdelava terenskega vozila.

 

 

 

 

 

 

SLIKE