Nasveti & Triki: Razlika med Erase in Delete dimenzije na risbi

08.12.2017 -

V programu Creo sta na voljo dve na videz zelo podobni opciji, "Erase" in "Delete". Kljub podobnosti v imenu imata močno različni funkcionalnosti.

Delete (izbriši)

Opcija Delete trajno izbriše dimenzijo iz risbe. Z vmesnikom Show Model Annotation se prikaže dimenzije modela (t.i driven dimensions) še na privzeti lokaciji določeni v modelu.

Ko uporabimo funkcijo Delete, se z izbrisom dimenzije iz risbe v celoti odstranijo tudi vse informacije povezane s to dimenzijo na risbi.
 
Izbrisano dimenzijo je možno ponovno prikazati na privzeti lokaciji.
 
 

Erase (skrij)

Opcija Erase dimenzijo skrije tako, da je ne moremo več prikazati z vmesnikom Show Model Annotation. Za ponoven prikaz skritih dimenzij tako lahko uporabimo  DMT >  Unerase v stranskem oknu.