Fakultete in šole Audax natečaj

Uporabi 3D CAD program Creo ali Onshape ter se z izvirnim 3D modelom ali celovitim projektom poteguj za lepe nagrade.

Poglej video
Sodelovanje

Predstavi se nam s Creo ali Onshape

V podjetju Audax bodočim mladim inženirjem vsako leto ponudimo priložnost, da se nam predstavijo s svojimi konstrukcijami modelov, orodij in naprav, izdelanimi v CAD programih Creo ali Onshape. Nič drugače ni niti letos, zato ne zamudi priložnosti za osvojitev lepih nagrad in oddaj svoj prispevek.

Desetka

Prvi koraki v Creo in Onshape

Če se šele spoznavaš s Creo ali Onshape, izdelaj 3D model poljubne dvižne naprave, sestavljen iz največ desetih unikatnih kosov.

Projekt

Izkušeni uporabniki Creo in Onshape

Če Creo ali Onshape že kar dobro poznaš, izdelaj kompleksen sestav z uporabo čim večjega števila modulov in naprednih tehnik modeliranja.

Oba programa lahko uporabljaš brezplačno:

Prenesi Creo Prenesi Onshape

Prijava in pogoji

Kaj moraš vedeti, če se želiš udeležiti natečaja?

Za uspešno udeležbo na natečaju moraš upoštevati nekaj pravil. Med vsemi je seveda najpomembnejše, da ujameš rok oddaje 10. maja 2024 do 12:00, a nikakor ne spreglej ostalih okvirov natečaja.

Prenesi navodila v .pdf

Vsi sodelujoči na Audax natečaju morajo biti v šolskem letu 2023/24 vpisani v katero od izobraževalnih ustanov. Ustanovo moraš navesti tudi v prijavnem obrazcu.

Na Audax natečaju lahko sodeluješ kot posameznik/-ca ali v paru (dve osebi). Vsaka oblika sodelovanja ima svoje prednosti, v zgodovini natečaja pa smo izbrali zmagovalce tako med posamezniki kot tudi med skupinami.

V kategoriji "Desetka" lahko sodeluješ kot posameznik/-ca. V kategoriji "Projekt" lahko sodeluješ kot posameznik/-ca ali v paru (dve osebi).

Zmagovalni prispevek v eni in drugi kategoriji bo tisti, ki bo komisijo najbolj navdušil s celovitostjo, idejno zasnovo in uporabljenimi tehnikami modeliranja, možnost za osvojitev nagrade pa imajo tudi izvirni in/ali kako drugače presežni prispevki.

Na tekmovanju lahko torej zmagaš tudi, če tehnično še nisi med najboljšimi, a predstaviš dobro idejo, ki jo z mentorjem spraviš v navdušujoč prispevek.

Fizična izdelava izdelka ni pogoj sodelovanja in se ne upošteva pri ocenjevanju.

Za pripravo prispevkov lahko uporabiš Creo (izključno student licenca - free, premium ali academic plus) ali Onshape (preko svojega uporabniškega računa - Free ali Enterprise).

3D model mora biti v celoti izdelan v programih Creo ali Onshape.

Prispevke moraš oddati preko spletnega obrazca. Ob prijavi dodaj kratek opis modela in navedi ime glavnega sestava in risbe (pri Projekt), ki naj ga komisija ocenjuje.

Če oddajaš Creo projekt, v prijavnici izberi kategorijo prispevka Creo in vanjo v .zip datoteki naloži model in vse datoteke, potrebne, da ga lahko odpremo.

Če oddajaš projekt v Onshape, vzpostavi share za edu@audax.si z vklopljenimo opcijo Can View (Copy, Link in Comment):

Na natečaju iščemo najbolj izvirne in domiselne prispevke, zato komisija pod nobenim pogojem ne sprejema:

  • prispevkov s prekopiranimi modeli, ki so na voljo na spletu ali
  • prispevkov, ki so bili v zgodovini natečaja že videni.

Za odkrivanje obeh primerov je komisija dobro izurjena, zato se osredotočite na lastne ideje :)

Komisija bo ocenila zgolj prispevke, ki so oddani pravočasno in ustrezajo pravilom natečaja.

Nagradni sklad bo razkrit v kratkem.

Pridržujemo si pravico, da glavnih nagrad v primeru odsotnosti ustreznih prispevkov v posamezni kategoriji ne podelimo.

Zaključni dogodek

Audax natečaj povezuje mlade inženirje

Audax natečaj povezuje dijake, študente, učitelje in profesorje iz vse Slovenije. Pri tem ima posebno vlogo zaključni dogodek, kjer se lahko spoznamo tudi v živo in pozdravimo zmagovalce.