Fakultete in šole Audax natečaj

Uporabi 3D CAD program Creo ali Onshape ter se z izvirnim 3D modelom ali celovitim projektom poteguj za 3D tiskalnik MakerBot Sketch. Prijave na letošnji Audax natečaj zbiramo do začetka maja 2023.

Izberi kategorijo
Sodelovanje

Predstavi se nam s Creo ali Onshape

V podjetju Audax bodočim mladim inženirjem vsako leto ponudimo priložnost, da se nam predstavijo s svojimi konstrukcijami modelov, orodij in naprav, izdelanimi v CAD programih Creo ali Onshape. Nič drugače ni niti letos, zato ne zamudi priložnosti za osvojitev 3D tiskalnika MakerBot Sketch in oddaj svoj prispevek.

Izdelaj poljuben 3D model

Srednje šole

S pomočjo programov Creo ali Onshape izdelaj poljuben model in ga po lastni presoji opremi s tehnično dokumentacijo, vijačnimi zvezami, simulacijami ali drugimi inženirskimi elementi, ki bodo prepričale komisijo.

Izdelaj 3D model letalne naprave

Srednje šole in fakultete

S pomočjo programov Creo ali Onshape izdelaj model poljubne letalne naprave, ki bo komisijo navdušil z uporabljenimi tehnikami modeliranja in idejno zasnovo. Imaš v mislih letalo, vesoljsko ladjo, metlo :), dron? Potem si na pravi poti.

Oba programa lahko uporabljaš brezplačno:

Prenesi Creo Prenesi Onshape

Prijava in pogoji

Kaj moraš vedeti, če se želiš udeležiti natečaja?

Za uspešno udeležbo na natečaju moraš upoštevati nekaj pravil. Med vsemi je seveda najpomembnejše, da v začetku maja 2023 ujameš rok oddaje, a nikakor ne spreglej niti ostalih okvirov natečaja.

Prenesi navodila v .pdf

Vsi sodelujoči na Audax natečaju morajo biti v šolskem letu 2022/23 vpisani v katero od izobraževalnih ustanov. Ustanovo moraš navesti tudi v prijavnem obrazcu. 

V kategoriji "Izdelava poljubnega 3D modela" lahko sodelujejo zgolj vpisani v srednjo šolo. Dovoljena je uporaba programov Creo ali Onshape. 

V kategoriji "Izdelava 3D modela letalne naprave" lahko sodelujejo vpisani v srednjo šolo, višjo šolo oz. fakulteto. Dovoljena je uporaba programov Creo ali Onshape. 

Na Audax natečaju lahko sodeluješ kot posameznik/-ca ali v paru (dve osebi). Vsaka oblika sodelovanja ima svoje prednosti, v zgodovini natečaja pa smo izbrali zmagovalce tako med posamezniki kot tudi med skupinami. 

V kolikor v eni kategoriji tekmuješ kot član/-ica ekipe, v drugi kategoriji ne moreš sodelovati samostojno ali kot del druge ekipe.

Zmagovalni prispevek v eni in drugi kategoriji bo tisti, ki bo komisijo najbolj navdušil s celovitostjo, idejno zasnovo in uporabljenimi tehnikami modeliranja, možnost za osvojitev nagrade pa imajo tudi izvirni in/ali kako drugače presežni prispevki.

Na tekmovanju lahko torej zmagaš tudi, če tehnično še nisi med najboljšimi, a predstaviš dobro idejo, ki jo z mentorjem spraviš v navdušujoč prispevek.

Za pripravo prispevkov lahko uporabiš Creo (izključno student licenca - free, premium ali academic plus) ali Onshape (preko svojega uporabniškega računa - Free ali Enterprise).

3D model mora biti v celoti izdelan v programih Creo ali Onshape. Izjemoma je dovoljena uporaba uvoženih veznih elementov. 

Prispevke moraš oddati preko spletnega obrazca, ki bo na voljo od uradnega začetka natečaja dalje. 

Pri prispevkih v kategoriji Onshape prijavitelj vzpostavi share za edu@audax.si z vklopljenimo opcijo Can View (Copy, Link in Comment):

Na natečaju iščemo najbolj izvirne in domiselne prispevke, zato komisija pod nobenim pogojem ne sprejema:

  • prispevkov s prekopiranimi modeli, ki so na voljo na spletu ali
  • prispevkov, ki so bili v zgodovini natečaja že videni.

Za odkrivanje obeh primerov je komisija dobro izurjena, zato se osredotočite na lastne ideje :)

Komisija bo ocenila zgolj prispevke, ki so oddani pravočasno in ustrezajo pravilom natečaja. 

Glavna nagrada za zmagovalni prispevek v vsaki od kategorij je 3D tiskalnik MakerBot Sketch.

Slika je simbolična

Pridržujemo si pravico, da glavnih nagrad v primeru odsotnosti ustreznih prispevkov v posamezni kategoriji ne podelimo. 

Zaključni dogodek

Audax natečaj povezuje mlade inženirje

Audax natečaj povezuje dijake, študente, učitelje in profesorje iz vse Slovenije. Pri tem ima posebno vlogo zaključni dogodek, kjer se lahko spoznamo tudi v živo in pozdravimo zmagovalce. 

Obrazec za prijavo

Sprejmeš izziv?

Misliš, da imaš tisto, kar zahteva Audax Natečaj? Potem ne odlašaj s prijavo in se poteguj za 3D tiskalnik MakerBot Sketch.

Priporočamo ti, da prijavo za vsak slučaj še enkrat pozorno preveriš svoje datoteke in podatke, ki jih oddajaš.

Želimo ti veliko uspeha!

Podatki o tebi

Izpolni podatke o sebi, vključno z nazivom izobraževalne ustanove, ki jo obiskuješ.

Podatki o projektu

Vpiši naslov projekta, ki ga oddajaš in dodaj opis, s katerim bo jasno opredeljen njegov namen in vrednost.

Podatki o članih skupine

V kategoriji Creo Napredni lahko sodelujejo do 3 člani, vključno s tabo. Tukaj izpolni podatke o članih tvoje skupine.

Podatki o mentorju

V kolikor je pri projektu, ki ga oddajaš sodeloval mentor, vpiši njegove podatke.

Potrditev in pošiljanje

Potrebujemo le še soglasje za hrambo in obdelavo tvojih podatkov. Nalaganje datoteke projekta po pritisku na gumb lahko traja tudi več minut in je odvisno od velikosti datoteke in tvoje internetne povezave. Med nalaganjem ne zapiraj okna brskalnika!!