Creo Cevne in električne napeljave

Avtomatizirajte izdelavo in optimizacijo vseh vrst cevnih in električnih napeljav na podlagi 2D sheme ali neposredno v 3D CAD okolju.

Olajšajte si eno najtežjih opravil

Določitev optimalne poti cevi ali električnih napeljav je eno od najtežjih opravil v postopku konstruiranja. Hkrati je od kakovostne postavitve napeljav odvisno ali bo izdelek stroškovno in proizvodno učinkovit. 

Creo Piping omogoča izdelavo vseh vrst cevnih napeljav z ravnimi in gibkimi cevmi, vstavljanjem ustreznih fitingov (kolen, reducirk, ventilov, ...), preverjanja ustreznosti cevi in izdelave tehnične dokumentacije. Z namenskimi orodji se cevovode enostavno razveja po prostoru, s čimer prihranite ogromno časa v primerjavi s klasičnimi gradniki. Napredni način uporabe Creo Pipinga s centralnim katalogom in 2D shemo, pa je namenjen podjetjem, ki cevovode postavljajo v velikih industrijskih okoljih.

Creo Cabling omogoča izdelavo kabelskih napeljav v 3D okolju modela, pridobitev informacij o dolžini in drugih lastnostih kablov, napeljavo pomožnih elementov (vezica, trak, snop, označbe), ter izdelavo asociativne tehnične dokumentacije. Creo Cabling omogoča tudi povezavo med električno napeljavo na 3D modelu ter 2D vezalno shemo.

V paket električnih napeljav je vključen tudi dodatni modul Creo Harness Manufacturing Lite, ki avtomatizira izdelavo tehnične dokumentacije ravninskega pogleda 3D kabelske napeljave (»nail-board« načrta). V paket cevnih in električnih napeljav pa je vključena tudi programska oprema Creo Schematics Lite, ki omogoča izdelavo 2D shem ter diagramov, ki jih zelo enostavno povežemo s 3D cevnimi in električnimi napeljavami.

Prenesite produktni list

Video

Optimalne poti vaših napeljav

Creo Piping & Cabling Extension (PCX) omogoča hitro in enostavno izdelavo sistemov napeljav v kontekstu katerekoli industrije. Pri izdelavi napeljave lahko izhajate iz 2D sheme ali pa delate neposredno na 3D modelu.

AxWebinar

Cevne in električne napeljave

Določitev optimalne poti cevi ali električnih napeljav je eden najtežjih elementov konstruiranja. Spoznajte Creo Piping & Cabling Extension (PCX), ki delo z napeljavami izdatno olajša.

Ogled webinarja