Creo natečaj za dijake in študente 2019

Nagradni natečaj za najboljše dijaške in študentske projekte, izdelane s programsko opremo PTC Creo v šolskem letu 2018/2019.

Izberi zahtevnost po svoji meri


Razpis za prijavo na deveti nagradni natečaj za najboljše dijaške in študentske prispevke, izdelane s programsko opremo Creo, je odprt. Tudi letos z navdušenjem pričakujemo tvoje konstrukcije modelov, orodij in naprav, ki jih lahko prijaviš v tri prenovljene kategorije.

*fotografija nagrad je simbolična

Poteguj se za privlačne nagrade


Vsi sodelujoči na natečaju, ki se bodo udeležili zaključne prireditve, bodo prejeli praktični nagradni paket ter sodelovali v žrebanju za eno od desetih celoletnih polnih licenc Creo in Mathcad, najboljši prispevki pa bodo v tekmi za glavne nagrade:

 • 24" LCD zaslon Dell
 • Športna akcijska kamera GoPro 
 • CAD miška 3D Connexion

Izkoristi priložnost in sodeluj s svojim prispevkom. 

Prijavi se na natečaj

A še preden se prijaviš... preberi nasvete


Za uspešno pripravo in oddajo prispevkov smo ti pripravili nekaj nasvetov. 

Vsak prispevek mora vključevati opis s katerim je jasno opredeljen namen in poudarjena vrednost prispevka. V opisu tudi jasno izpostavi ime datoteke, ki želiš, da jo komisija oceni.

Za nemoteno ocenjevanje preveri, ali se prispevek v Creo odpre brez napak in ali morda ne manjka kakšen model ali format za tehnično dokumentacijo. V primeru oddaje sestavov, uporabe knjižnic ali formatov za tehnično dokumentacijo ti priporočamo, da uporabiš ukaz za arhiviranje v mapo za pošiljanje (menu File > Save As > Save a Backup). 

Prispevek je potrebno oddati v .zip obliki – tudi, če gre zgolj za eno datoteko.

V kolikor potrebuješ Creo, lahko študentsko različico brezplačno preneseš na tej povezavi.

Preberi razpisne pogoje

Prijavi se na natečaj


Na natečaj se lahko prijavijo posamezniki ali skupine do 5 oseb, vpisani v poljubno slovensko izobraževalno institucijo v šolskem letu 2018/2019 (srednje poklicno-tehniško izobraževanje, gimnazije, drugo srednješolsko strokovno izobraževanje, strokovni šolski centri, fakultete itd…). 

Rok za prijavo je bila sreda, 24.4.2019.

Posameznik lahko odda največ dva prispevka v dve različni kategoriji (Projekti in Izziv). Vsi poslani prispevki morajo biti izdelani brez neposredne pomoči tretjih oseb (zaposleni v podjetjih, starši… ). Dovoljena je posredna pomoč in usmeritev mentorjev v šolah.

Razpisni pogoji


Creo U-50

Začetna raven uporabe Creo

 • Prijavijo se posamezniki, ki se v okvirju učnega procesa prvič »srečajo« s Creo in so opravili do 50 ur izobraževanja v srednješolskem programu (K+12).
 • Odda se lahko Part, Assembly ali Drawing (*.prt, *.asm, *.drw).
Kaj se ocenjuje?
 • Izvirnost prispevka.
 • Število in tip uporabljenih gradnikov.
 • Kompleksnost.

Projektni prispevki

Zaključne in projektne naloge posameznikov ali skupine

 • Prijavijo se posamezniki ali skupine, ki že izkazujejo samostojnost pri uporabi Creo.
 • Odda se lahko Part, Assembly ali Drawing (*.prt, *.asm, *.drw) s celovito projektno dokumentacijo v Creo.
Kaj se ocenjuje?
 • Količinska kompleksnost.
 • Širina uporabe programske opreme PTC Creo (Creo moduli)
 • Inženirski pristop (funkcionalnost, uporaba materialov, natančnost izdelave modelov, uporaba toleranc…)
 • Inovativnost.

Creo izziv

Naprednejši uporabniki

 • Prijavijo se posamezniki, ki želijo predstaviti uporabo naprednih modulov in tehnik modeliranja ali druge posebnosti svojih modelov.
 • V tej kategoriji je mogoče uporabiti SMT, MFG, Surface, Mechanism, Simulate, Drawing, Photorender, Illustrate in številne druge module, ki so na voljo v Creo Parametric (pregled modulov), sodelovati pa je mogoče tudi s projekti, ki sodijo na področje obogatene resničnosti (AR - Vuforia Studio in Creo Publish) in inženirskih preračunov (Mathcad).
 • Odda se lahko Part, Assembly, Drawing (*.prt, *.asm, *.drw).
Kaj se ocenjuje?
 • Izvirnost in pristop k modeliranju.
 • Kompleksnost in obseg uporabe posameznega modula / orodja.
 • Prepričljivost uporabne vrednosti modula.

Kdo se lahko prijavi?

Na natečaj se lahko prijavijo posamezniki ali skupine do 5 posameznikov. Posamezniki morajo biti v šolskem letu 2018/2019 vpisani v poljubno izobraževalno ustanovo v Sloveniji (srednje poklicno-tehniško izobraževanje, gimnazije, drugo srednješolsko strokovno izobraževanje, strokovni šolski centri, fakultete itd…).

Posameznik lahko odda največ dva prispevka v dve različni kategoriji (Creo Projektni prispevki in Creo Izziv).

Vsi poslani prispevki morajo biti izdelani brez neposredne pomoči tretjih oseb (zaposleni v podjetjih, starši… ). Dovoljena je posredna pomoč in usmeritev mentorjev v šolah.

Splošni napotki k uspešni pripravi in oddaji prispevkov 

Vsak prispevek mora vključevati opis s katerim je jasno opredeljen namen in poudarjena vrednost prispevka ter ime datoteke, ki naj bi jo komisija ocenila.

Prispevek se mora v Creo odpreti brez napak hkrati pa ne sme manjkati kakšen model ali format za tehnično dokumentacijo. V primeru oddaje sestavov, uporabe knjižnic ali formatov za tehnično dokumentacijo priporočamo uporabo ukaza za arhiviranje v mapo za pošiljanje (menu File > Save As > Save a Backup). 

Prispevek je potrebno oddati v .zip obliki – tudi, če gre zgolj za eno datoteko.

Način in rok oddaje prispevkov

Rok za oddajo prispevkov je sreda 24.4.2019.. Zaključna proieditev bo predvidoma v drugi polovici meseca maja. 

Izpolni prijavnico

-%