Proizvodnja Esprit

Vodilna CAM rešitev za izdelavo kosov z visoko dodano vrednostjo in zahtevno strojno obdelavo.

Edini CAM sistem, ki ga boste potrebovali

Esprit je zmogljiv CAM sistem z vgrajeno umetno inteligenco, ki ponuja NC programiranje, natančno simulacijo obdelovalnega postopka ter generiranje obdelovalnemu stroju prilagojene in optimizirane ISO kode na obsežnem naboru področij:

2-5 osno simultano rezkanje 2 - 22-osno struženje 2 - 5-osna simultana žična erozija dolgostružni avtomati (Swiss-style) stružilno-rezkalne operacije s podporo B osi 3, 4 in 5-osna simultana obdelava visokohitrostno struženje nanos materiala DED opravljanje meritev na obdelovalnem stroju

Podprti stroji

Prava izbira CAM za širok nabor obdelovalnih strojev

Razvijalci Esprit so v tesnem stiku z največjimi proizvajalci obdelovalnih strojev. Ta prepletenost uporabnikom obdelovalnih strojev zagotavlja popolnoma optimizirano in strojem prilagojeno programsko opremo. Med znamkami, ki jih podpira Esprit, boste med drugim našli: DMG Mori Seiki, Okuma, Mazak, Citizen, Tornos, Star, Doosan in Fanuc.   

Rezkanje

Vse vrste obdelav za rezkanje

Poleg 2 - 5-osne simultane obdelave Esprit podpira dodatne, kolinearne osi in tretjo, pozicijsko rotacijsko os. Funkcionalnosti rezkanja so združene v osnovne obdelave, ki jih podpirajo vsi obdelovalni stroji, produkcijske obdelave, ki dodajo simultane obdelave z rotacijsko osjo ter 4 in 5-osno pozicioniranje, 3-osne simultane obdelave, ki so ob konstantnem zavedanju stanja obdelovanca kos najzahtevnejšim 3D oblikam, ter 5-osne simultane obdelave, ki vključujejo podporo specifičnih obdelovancem, kot so turbine, impelerji in vstopni kanali.

Struženje

Od preprostih stružnic do rezkalnih strojev

Esprit nudi podporo struženju tako na preprostih 2D stružnicah kot tudi na najbolj kompleksnih, večkanalnih stružilno-rezkalnih strojih. Operacije so razdeljene v več skupin, ki se prilagajajo karakteristikam obdelovalnega stroja: osnovno struženje, dvostransko struženje, podpora več vretenom, podpora več zalogovnikom orodja in podpora rezkalnim operacijam z uporabo C , Y in B osi. Za popolno definicijo obdelovalnega postopka so na voljo tudi pomožne operacije, kot podpora obdelovanca, prenos obdelovanca med vreteni, parkiranje zalogovnikov in izmet obdelovanca.

Žična erozija

Z rotacijo do zahtevnih oblik

Poleg enostavne 2-osne obdelave in kompleksne 4-osne obdelave Esprit nudi tudi podporo eno- ali dvoosnemu rotacijskemu gibanju. Pri uporabi rotacijskih osi nudi tri pristope, ki omogočajo doseganje izjemno zahtevnih oblik: indeksiranje obdelovanca (TurnThen Burn), vrtenje obdelovanca med obdelavo (Turn While Burn) ter uporabo vrtenja in translacije (Spin And Burn). Poleg programiranja poti Esprit podpira tudi načrtovanje tehnologije. Za najpogosteje zastopane WEDM stroje se za načrtovanje uporabi baza tehnoloških postopkov, ki je prenešena s krmilnika stroja.

Merilni sistemi

Preverba izhodišča in rezultatov

Esprit ponuja družino večosnih merilnih ciklov, ki podpirajo različne tipe obdelovalnih strojev, krmilnikov in proizvajalcev merilnih glav. Merilne cikle lahko uporabimo v poljubni točki izdelave programa, najpogosteje pa se uporabljajo za samodejno nastavitev izhodišča obdelave in preverjanje vmesnega ali končnega rezultata obdelave.

Dodajanje materiala

Neomejen nanos materiala

Esprit nanos materiala po DAD (Direct Energy Deposition) postopku omogoča na štiri različne načine. Nanos se lahko opravlja v ravnini (ravninski nanos), s pomočjo dodatne rotacijske osi (ovojni nanos), s pomočjo dveh rotacijskih osi (nanos s samodejnim nagibanjem obdelovanca) ali na cilindrično površino.

industrija 4.0

CNC programiranje z umetno inteligenco

Četrta generacija CAM rešitve Esprit združuje 35 let izkušenj in najnovejše tehnologije, kot je umetna inteligenca. S tem omogoča učinkovito integracijo in podporo nove proizvodne paradigme, imenovane Industrija 4.0.

Esprit uporabnikom ponuja enostavnejši način programiranja CNC strojev, podaljšano življenjsko dobo orodja, zmanjšanje časa obdelovalnih ciklov, povečano zmogljivost obdelovalnih strojev in celovito podporo sodobnim strojem, orodjem, vpenjalom in obdelovalnim procesom.

Digitalni dvojček stroja

Virtualna kopija fizičnega stroja, ki vsebuje njegov 3D model, tehnične in kinematske lastnosti ter zmožnost nadzora delovanja in izpisa podatkov.

Machine-aware programming

Uporaba sposobnosti, nastavitev in stanja stroja za določitev optimalnih nastavitev, obdelovalne poti ter optimizacijo in simulacijo obdelave.

ProfitMilling & ProfitTurning

Visokohitrostne adaptivne obdelave omogočajo skrajšanje časa obdelave ob zagotavljanju visoke kakovosti obdelanih površin.

Dynamic stock-aware toolpath

Funkcionalnost za izračunavanje poti orodja ob zavedanju in upoštevanju trenutnega stanja materiala obdelovanca.

Modeless programming

Programiranje obdelovanca neodvisno od obdelovalnega stroja ter samodejna regeneriracija ter prilagoditev obdelave ob zamenjavi stroja ali nastavitev.

Automatic link generator

Samodejno generiranje pozicijskih in povezovalnih gibanj, prilagojenih lastnostim in trenutni nastavitvi stroja.

Več informacij

Spoznajte več o Esprit

Stopite v stik z našimi strokovnjaki. Skupaj z vami bodo našli priložnosti, ki jih Esprit ponuja vašemu podjetju ali izbrali dodatne storitve, s katerimi boste lažje in hitreje pričeli s produktivno uporabo rešitve.

Stopite v stik z nami