Bodoči inženirji Fakultete in šole

Dijakom in študentom nudimo dostop do brezplačne programske opreme, izobraževalnim ustanovam pa so poleg ugodnejše programske opreme na voljo tudi brezplačna strokovna izobraževanja in učno gradivo.

Prenosi

Brezplačna programska oprema

Spoznajte tehnologijo, s katero izdelke in storitve razvijajo vodilna industrijska podjetja pri nas in v tujini. Brezplačno prenesite programsko opremo podjetja PTC in drugih priznanih proizvajalcev ter pridobite nova praktična znanja.

3D CAD
Creo za dijake in študente

Creo je industrijski standard za 3D CAD, ki ga uporablja tudi na stotine slovenskih proizvodnih podjetij. Dijaki in študentje z dobrim poznavanjem Creo imajo zato tudi prednost pri kasnejšem zaposlovanju.

3D CAD
Creo za izobraževalni sistem

Fakultete, višje šole in srednje šole lahko pridobijo licence programske opreme PTC, hkrati pa izkoristijo ugodnosti, kot so brezplačna strokovna izobraževanja, brezplačno učno gradivo in dodatni moduli za programsko opremo.

3D CAD v oblaku
Onshape

Onshape je spletna 3D CAD platforma, ki omogoča konstruiranje na različnih napravah, sodelovanje v realnem času in uporabo v spletnem brskalniku, brez potrebe po prenosu in namestitvi na računalnik.

Inženirski preračuni
Mathcad

Mathcad je zmogljiv program za inženirske preračune, ki omogoča reševanje kompleksnih problemov in deljenje rezultatov z drugimi. V povezavi s Creo omogoča izdelavo digitalnega inženirskega zvezka.

Simulacija proizvodnje
Visual Components

Visual Components je zmogljivo orodje za 3D simulacijo proizvodnje z bogato knjižnico opreme. Študenti lahko za izobraževalne potrebe pridobijo brezplačno 30 dnevno preizkusno licenco.

Industrijski Internet stvari
ThingWorx

ThingWorx je platforma ki vključuje tehnologije, orodja in rešitve za hiter razvoj, uvajanje in distribucijo industrijskih IoT aplikacij. Pridobite 30 dnevno brezplačno licenco ali stopite v stik z nami za več informacij.

Tekmovanja

Tekmovanja

V sodelovanju s fakultetami in šolami vsako leto razpisujemo tekmovanja, na katerih se lahko izkažeš s svojimi projekti, izdelanimi s programsko opremo Creo in drugimi inženirskimi rešitvami iz družine PTC.

Sodelovanje na naših tekmovanjih ti odpira številne možnosti za osvojitev lepih nagrad ter izpostavitev medijem in zaposlovalcem iz industrije.

Audax nagradni natečaj

V natečaju, ki že več kot desetletje privablja množico dijakov, študentov in njihovih mentorjev, nas prepričaj s konstrukcijo modelov, orodij in naprav, izdelanih s pomočjo programa Creo.

Študentski Creo Izziv

V izzivu svojo inženirsko odličnost dokaži na primeru zasnove, optimizacije in definicije 3D modela v Creo ter se pomeri za laskavi naslov najboljšega študentskega prispevka in bogato denarno nagrado.

Creo šolski kotiček

Nauči se uporabljati Creo in drugo programsko opremo z nasveti, triki in drugimi vsebinami, ki jih pripravljajo naši aplikativni inženirji. V Creo šolskem kotičku najdeš razlage postopkov, trike za hitrejše delo ter druge koristne informacije, ki pridejo prav vsakemu bodočemu inženirju. 

Obišči šolski kotiček