Creo Konstruiranje plastičnih kosov

Creo poleg funkcionalnosti za izdelavo plastičnih kosov ponuja tudi orodja za njihovo analizo.

Nagibi, debeline sten in kavitete

S pomočjo Creo boste enostavno prišli do rezultatov, potrebnih za kakovostno izdelane plastične kose. Na voljo so vam številna orodja, ki olajšujejo delo z nagibi, stenami in kavitetami.

Z analizo nagibov modela (Draft Analysis) lahko enostavno ugotovite nagib površin na modelu. Analiza vam omogoča vpogled v ustreznost nagiba površin in možnost odpiranja kokilne forme, ki zaradi negativnih kotov ne bi bila mogoča.

Analiza debeline sten (3D Thickness) na modelu obarva vse površine na podlagi minimalne in maksimalne dovoljene debilne, ki jo določi uporabnik. Področje najmanjše debeline bo prav tako prikazano na modelu.

Creo Mold Analysis (CMA) omogoča simulacijo polnjenja kavitete pri brizganju. S to analizo boste brez izdelave prototipa in popolnoma v virtualnem 3D svetu določili čas polnjenja kavitete, mesto zračnih žepov, ustreznost razporeditve dolivnih kanalov, mesto stika taline in druge ključne parametre pri litju.

Oblikovalci bodo tako hitro ugotovili izvedljivost modela, še preden bo ta prenesen v modul za izdelavo odlitka Mold Design Expert.

Prenesite podatkovni list