Obogatena resničnost

7 načinov, na katere obogatena resničnost izboljšuje delovna mesta

Večina raziskav obogateno resničnost vidi kot orodje za izboljšanje produktivnosti, a v odnosu do zaposlenih zmore še veliko več. Z izboljševanjem izkušnje na delovnem mestu naslavlja dodatne vzvode povečevanja uspešnosti podjetij.


Robi Rep, 05.12.2021

branja

Produktivnost je pomemben vidik uspešnosti vsakega industrijskega podjetja, a to še zdaleč ni edina in najpomembnejša metrika, ko govorimo o zaposlenih. Zaposleni namreč k splošni uspešnosti podjetja najbolj prispevajo takrat, ko so vključeni in zagnani.

Obogatena resničnost (AR) pri tem igra pomembno vlogo, saj omogoča napredne načine usposabljanja, dela in vodenja, zaradi katerih zaposleni postajajo boljši pri opravljanju svojih nalog.

Tehnologija, ki privlači nadarjene 

Z rastjo podjetja se povečujejo potrebe po visoko usposobljenem kadru, ob upokojevanju starejših strokovnjakov pa je pogosto tudi težko najti ustrezne naslednike. Napredne tehnologije, kot je AR, lahko iskalcem zaposlitve predstavljajo motiv, da se pridružijo vaši ekipi in v njej tudi ostanejo.

Podjetja, ki se zanašajo na zastarele tehnologije, najbolj nadarjenim iskalcem zaposlitve ne dajejo najboljšega vtisa.

Bolj varna delovna mesta

Skrb za varnost in skladnost ni pomembna zgolj iz vidika zadoščanja zahtevam strank. Še pomembnejša je za zaposlene, saj so lahko zgolj varna delovna mesta tudi uspešna.

AR lahko na enostaven način prikaže tveganja in s pomočjo preglednih delovnih navodil tudi zmanjšuje število poškodb na delovnem mestu.

Jasno prikazana opozorila v obliki obogatene resničnosti.

Vir zaupanje v lastne sposobnosti

Delovna okolja z zastarelimi načini usposabljanja v zaposlenih običajno ne vzbujajo pretiranega zanosa pri delu in zaupanja v lastne zmožnosti spoprijemanja z delovnimi izzivi.

AR v nasprotju s klasičnimi pristopi ponuja privlačen in interaktiven način pridobivanja znanj in izkušenj, potrebnih za učinkovito opravljanje dela. V kasnejših obdobjih kariere je zaposlenim z AR tudi lažje nadgrajevati znanje.

Način vzpodbud in nagrajevanja

Občutek vrednosti zaposlenih je vsaj tako pomemben kot njihova samozavest. Strast do dela in zadovoljstvo ob uspešno zaključenih projektih dolgoročno ustvarjata močne in produktivne ekipe, ki so kos vsakemu izzivu.

Klasični načini ocenjevanja dela se običajno izvajajo periodično in ločeno od dnevnih zadolžitev delavca. Vmesni čas je iz vidika motivacije tako v veliki meri odvisen od posameznika in ekipe, v kateri deluje.

S pomočjo AR je mogoče zaposlene povezati s procesi in na ta način ustvariti sistem takojšnjih povratnih informacij o uspešnosti izvedenih postopkov. Vizualna potrditev uspešno zaključene naloge je na prvi pogled nepomemben, a v resnici učinkovit način dvigovanja samozavesti zaposlenih.

Mobilnost in fleksibilnost zaposlenih

Pandemija je razkrila slabosti podjetij, ki so bila odvisna od mobilnosti svojih ključnih strokovnjakov. V času, ko interakcija na delovnem mestu ni bila mogoča, veliko ekip ni imelo možnosti celovito opravljati svojih nalog.

Tehnologija AR zaposlenim omogoča boljšo mobilnost, ekipam pa večjo fleksibilnost. Z njo lahko sodelujejo na daljavo na način, da strokovnjak iz lastne pisarne ali celo od doma interaktivno vodi delavce na terenu.

Oddaljena pomoč delavcu na terenu v obliki anotacij v 3D prostoru.

Enoten vir znanja

Strokovnjaki z dolgim stažem so najdragocenejši vir podjetij. Ravno zato je pomembno, da se njihov čas in znanje prerazporejata premišljeno.

Z AR lahko najboljši strokovnjaki svoje znanje delijo širše ter brez časovnih ali prostorskih omejitev. Za usposabljanje ali nadzor sodelavcev tako ni več potrebna fizična prisotnost, ampak zgolj kakovostno izdelana AR izkušnja.

Usposabljanje s pomočjo AR izkušnje.

Takojšnje povratne informacije

Industrijski IoT je omogočil pridobivanje povratnih informacij iz strojne opreme, AR pa v podobnem smislu vzpostavlja kanale za posredovanje povratnih informacij iz delovnega mesta.

Zaposleni lahko zabeležijo opažene napake v sistemih v realnem času in z minimalnim vplivom na potek dela. Na ta način so bolje vključeni v delovne procese, pristojni oddelki pa pridobijo dragocen vir informacij za izboljšave. .

Aktivni zaposleni so ključ do uspeha

Eden najboljših načinov za povečanje proaktivnosti zaposlenih je izboljšanje njihove vsakodnevne izkušnje na delovnem mestu. Kot smo videli, je AR lahko odlično orodje za to, saj ponuja nešteto možnosti za izboljšanje ključnih vidikov dela.

Če vas zanima, kako lahko obogatena resničnost izboljša izkušnjo vaših zaposlenih, stopite v stik z našimi strokovnjaki. Predstavili vam bomo družino AR rešitev Vuforia, ki je že leta ena od vodilnih na trgu.

Preberite še

Digitalna preobrazba
PTC je vodilni ponudnik rešitev za obogateno resničnost

Raziskovalna družba ABI Research je PTC razglasila za vodilno podjetje na področju industrijskih platform za obogateno resničnost.

Namig meseca
Namig meseca: naj novosti 2021 po izboru naše ekipe

Ob koncu leta smo se v rubriki Namig meseca na hitro ozrli nazaj in preverili, katere novosti v 2021 so najbolj navdušile naše aplikativne inženirje.

Digitalna preobrazba
Volvo Group kakovost zagotavlja s pomočjo digitalne niti

Volvo Group je z uvedbo obogatene resničnosti in vzpostavitvijo digitalne niti omogočil najvišjo možno stopnjo zagotavljanja kakovosti v svojem proizvodnem procesu.