Aplikativne minute

Aplikativne minute: uvoz in izvoz modelov v Creo

Creo nam olajša situacije, ko se srečamo z modeli, izdelanimi z drugimi CAD programi, ki jih ne uporabljamo. V tokratnih Aplikativnih minutah spoznajte, kako.


Jaka Župevc, 02.06.2022

branja

Ne glede na to, v kako velikem podjetju delate, ste se verjetno že srečali z modeli, izdelanimi v drugem 3D CAD programu. Če ste ga želeli uvoziti iz nevtralnega formata kot je STEP, ste namesto volumskega modela morda dobili zgolj površine ali pa je manjkalo kaj drugega.

Oglejmo si, kako v Creo nastavimo pravila za uvoz in izvoz točno določenih formatov in se izognemo takšnim težavam. 

Strokovne rubrike, kot so Aplikativne minute, Nasveti & triki ter Namig meseca redno pripravljajo naši aplikativni inženirji. Poleg naše spletne strani jih lahko spremljate tudi na našem Youtube kanalu in v e-novicah

Preberite še

Fakultete in šole
Na sejmu Informativa smo predstavili delček inženirskega vsakdana

Na povabilo Centra RS za poklicno izobraževanje smo se udeležili sejma Informativa in mladim predstavili delček vsakdana aplikativnega inženirja.

Nasveti & triki
Izboljšana preglednost ravnin, točk in koordinatnih sistemov v Creo

Izboljšana preglednost ravnin, točk in koordinatnega sistema od verzije Creo 8 vam bo olajšala osnovne postopke pri konstruiranju. Tokrat se bomo posvetili prav tej manjši, a izjemno koristni novosti.

Digitalna preobrazba
Od CAD kaosa do konsolidiranega razvoja izdelkov

Uporaba različnih CAD sistemov hkrati v podjetjih ni nič nenavadnega, prava redkost pa so podjetja, ki znajo multi-CAD okolje vzdrževati tako dobro, da ne predstavlja ovire produktivnosti in kakovosti.