Digitalna preobrazba

Audax Expo:22 je z bogatim programom nagovoril preko 200 udeležencev

Na Audax Expo:22 v Celju se nam je pridružilo preko 200 inženirjev in drugih udeležencev, ki so imeli priložnost spoznati najnovejše iz sveta naprednih inženirskih tehnologij.


Robi Rep, 03.10.2022

branja

Uspešno smo zaključili še eno srečanje uporabnikov naših rešitev in ostalih inženirjev, ki so tako ali drugače povezani s področjem industrijske proizvodnje. Audax Expo:22 je z bogatim programom nagovoril preko 200 udeležencev, ki so lahko prisluhnili zanimivim predavanjem in odkrivali razstavni prostor s praktičnimi prikazi in možnostjo preizkusa tehnologij v živo.

Utrinke iz dogodka si lahko ogledate v kratkem filmu in galeriji slik. 

Od strokovnih predavanj do vpogledov v dejansko uporabo rešitev

Prvo predavanje nas je popeljalo čez koncepte digitalne preobrazbe in industrije 4.0. Radoslaw Cieslak iz podjetja PTC je pojasnil, zakaj bo v pokriznem svetu pomembno, da podjetje digitiziramo ter poudaril vlogo CAD, PLM, AR in IoT orodij pri teh procesih. 

Radoslaw Cieslak, podjetje PTC

Sledilo je predavanje, ki ga je večina udeležencev najbolj nestrpno pričakovala. Naša aplikativna inženirja, Domen Resnik in Matevž Cestnik, sta v dinamični predstavitvi ponudila pregled nekaterih ključnih funkcionalnosti za konstruiranje in njihov napredek skozi različice Creo od 4.0 do 9.0 ter se dotaknila novosti, ki so pomembne za optimizacijo dela inženirjev konstrukterjev.

Po kosilu in druženju je sledilo prvo izmed dveh predavanj naših strank. Simon Potočnik iz podjetja Mebor je orisal razvoj njihovega tehničnega informacijskega sistema, v katerem je kombinacija rešitev, kot so Creo, Windchill, Thingworx Navigate in Esprit, omogočila vzpostavitev digitalno vodene proizvodnje, ki jim že prinaša pozitivne učinke. 

Simon Potočnik, podjetje Mebor

Sledil je prikaz uporabe Creo CAD podatov za izdelavo delovnih navodil in AR izkušenj, ki ga je v svojem predavanju izpeljal naš aplikativni inženir Klemen Mostar. Pokazal je, kako je mogoče odgovoriti na izzive naraščajoče kompleksnosti tehnične dokumentacije, ki jo povzročajo naprednejši izdelki, ter možnosti, ki jih za vpeljavo delovnih navodil in druge dokumentacije ponujajo rešitve Creo in Illutrate.

V Celju sta se nam pridružila tudi predstavnika podjetja B&W, ki razvija dodatke za CAD programsko opremo Creo. Jan Stothfang in Sascha Möller sta se v predavanju posvetila predvsem konceptu Model Based Definition (MBD) in načinom, na katere dodatki B&W pomagajo pri njegovi vzpostavitvi v podjetjih. 

Vsebinski del letošnjega dogodka je sklenil Rok Zelnik iz podjetja Iskra PIO. V svojem predavanju je prikazal proces od naročila do izvedbe v podjetju Iskra PIO ter delovanje skupnega ekosistema, kjer pomembno vlogo igrata CAD Creo in PLM Windchill.

Rok Zelnik, podjetje Iskra PIO

Kaj je ponudil razstavni prostor?

Poleg predavanj smo na Audax Expo:22 posebno pozornost namenili prikazom tehnologij v živo. Udeleženci so lahko med drugim spoznavali:

  • koncept Model Based Dfinition, kot ga koristijo v podjetju Zeiss,
  • uporabo obogatene resničnosti za delovna navodila in servis,
  • povsem nov 3D tiskalnik Origin One in novosti na področju 3D tiska
  • naše aktivnosti, povezane s fakultetami in šolami,
  • dodatke za Creo proizvajalca B&W.

Prikaz obogatene resničnosti na gokartu

Se vidimo naslednjič...

Vsem, ki ste se uspeli udeležiti dogodka Audax Expo:22, se iskreno zahvaljujemo in upamo, da smo izpolnili vaša pričakovanja. Upamo, da se naslednjič zberemo v še večjem številu, s še bolj zanimivimi predavanji in dodatnimi vsebinami.

Predstavitve si lahko brezplačno prenesete na tej povezavi.

Preberite še

Digitalna preobrazba
Zakaj sta CAD in MBD ključna za vzpostavitev digitalne niti?

CAD in MBD skupaj tvorita digitalni temelj sodobnega razvoja izdelkov, vključena v digitalno nit podjetja pa izboljšujeta sodelovanje, optimizirata delo in zmanjšujeta število napak.

Creo
Kako v Creo izgleda razvoj s kompoziti?

Kompoziti so napreden nadomestek tradicionalnih materialov. Creo poenostavlja razvoj kompozitnih kosov ki sicer zahteva posebna znanja in programska orodja.

Nasveti & triki
Zagon programa Creo na poljubnem monitorju

Večina konstrukterjev pri svojem delu uporablja dva monitorja, nekateri pa celo več. Creo nam omogoča, da si izberemo monitor, na katerem se nam bo Creo zaganjal.