Nasveti & triki

Avtomatična izdelava osi na uvoženih kosih

Izmenjava podatkov med različnimi CAD sistemi je lahko v določenih primerih težavna. Nevtralni formati uvoženih kosov namreč pogosto izpustijo pomembne gradnike kot so osi. V takih primerih nam na pomoč priskoči orodje Auto Axis v Creo.


Matevž Cestnik, 23.08.2018

branja

Verzija: Creo 2.0 - Creo 5.0

Uvoženim kosom iz nevtralnih formatov ( .step, .iges., …) pogosto manjkajo pomembni gradniki kot so osi. Orodje Auto Axis tak kos pregleda in vsem cilindričnim obilkam dodeli centralno os.

Orodje Auto Axis se nahaja v Audax nastavitah in ga je možno pognati neposredno iz ukaznega traku. Ob izdelavi osi z orodjem Auto Axis so osi združene v skupine glede na premer izvrtine. Premer je izpisan v imenu skupine, kar močno poveča preglednost.

Prednosti uporabe orodja Auto Axis

  • Enostavna uporaba in možnost uporabe orodja iz ukaznega traku.
  • Skrajšanje časa postavitve posameznih osi na model, predvsem pri velikem številu izvrtin.
  • Izboljšana preglednost.

Spoznajte še več. Tehnike uvažanja 3D geometrije je primerna za vse uporabnike, ki se srečujejo z izmenjavo podatkov med različnimi CAD sistemi.

Preberite še

Nasveti & triki
9 nasvetov, ki jih pri delu s Creo upoštevajo najboljši inženirji

Včasih za hitrejše in boljše rezultate ne potrebujemo velikih sprememb v načinu dela. Preverite, ali upoštevate 9 nasvetov, na katere se pri delu s Creo zanašajo najboljši inženirji.

Rešitve
Prenesite brezplačno predlogo za izdelavo MBD modelov

Vstopite v svet digitalne definicije izdelka (MBD) s pomočjo naše predloge, ki vključuje kar 10 predpripravljenih kombinacijskih stanj.

Nasveti & triki
Uporaba skice na več modelih v Creo

V Creo lahko skice, ki jih pogosto uporabljate pri delu, shranite in uporabite na več različnih modelih ter si prihranite čas pri konstruiranju različnih gradnikov.