Digitalna preobrazba

AxTech: Simulacije in analize

Pridružite se nam na specializiranem dogodku o uporabi simulacij in analiz pri razvoju izdelkov. Z uporabniki in našimi strokovnjaki se boste poglobili v postopke in učinke simulacij ter različna orodja, ki z njimi optimizirajo razvoj izdelkov.


Robi Rep, 20.03.2024

branja

Simulacije in analize so ena od tehnologij, ki strojnim inženirjem in proizvodnim podjetjem obljubljajo veliko. Pa je temu res tako?

Pridružite se nam 17.4.2024 v Ljubljani in skupaj z nami spoznajte njihove ključne lastnosti in učinke. V krajšem formatu dogodka bomo osredotočeni na bistva, ki vam bodo pomagala pri ugotavljanju dodane vrednosti simulacij za vaše podjetje:

Kaj?
Simulacije in analize v postopku razvoja izdelkov.

Zakaj?
Ker omogočajo občutne prihranke časa in stroškov razvoja izdelkov.

Kako?
Z možnostjo končne validacije ali preverjanja modelov že med konstruiranjem preprečujejo zaplete v poznejših fazah razvoja.

Brezplačna registracija

Predavatelji in program

Na dogodku se bomo v inženirske simulacije poglobili iz tehničnega, uporabniškega in poslovnega vidika.

Naši aplikativni inženirji bodo razkrili, kaj vse omogoča sodobna simulacijska tehnologija in katere rešitve so trenutno na voljo. Predstavniki podjetij Kolektor in Iskra Pio bodo na lastnih primerih predstavili izkušnjo uporabe simulacij. Skrbnik ključnih strank iz podjetja PTC bo za zaključek orisal strateški pomen vpeljave simulacij in predstavil praktične primere iz tujine.

Razpored predavanj

08:30 Kava, rogljički in registracija
09:00 Pozdrav udeležencev
09:10 Simulacije Creo od A do Ž
Domen Resnik, aplikativni inženir, Audax
Spoznajte vse, kar Creo ponuja za simulacije: od kinematike in dinamike do strukturnih analiz, generativnega razvoja ter analiz toka tekočin. Dotaknili se bomotudi strukturnih analiz z Ansys simulacijskimi orodji v Creo ter analize toka tekočin s Creo Flow Analysis.
10:00 Študija primera: Kolektor
Boris Jezeršek
Pridobite vpogled v uporabo simulacij in analiz v podjetju Kolektor na primeru električnega pogona za aktivni oljni separator, vgrajenega v osebne avtomobile VW, BMW in AMG. Spoznali boste obremenitveno analizo rotorja pri brizganju in vtiskanju gredi ter termične in dinamične analize obremenitev statorja z elektroniko.
10:30 Študija primera: Iskra PIO
Jaka Križ
Pridobite vpogled v uporabo simulacij in analiz v podjetju Iskra PIO na primeru roke mešalnika, za katero so izboljševali obstoječi model, simulacije primerjali z utrujenostnimi razpokami, ter prišli do novega modela. Izpostavljena bo težava modeliranja o vpetja in obremenitev ter navezava na opažanja na obstoječih rokah. Prikazana bo tudi primerjava starega in novega modela ter faktor izboljšanja.
11:00 Odmor za kavo in prigrizke
11:30 Creo Ansys Simulation in Creo Flow Analysis v praksi
Miha Drame
S pomočjo Creo-Ansys orodja si bomo najprej ogledali izvedbo trdnostne analize podpore visokotlačnega cevovoda. Povezano orodje poleg elegantnih sprememb med geometrijskim in numeričnim modelom nudi mrežni in računski model Ansys, vodilnega med simulacijskimi rešitvami. Izvedena bo primerjava z drugim komericialnim orodjem, podali bomo napotke pri izvedbi analiz in predstavili novosti na tem področju. V drugem delu si bomo na primeru iz prakse ogledali uporabo Creo Flow Analysis, ki nudi rešitve simuliranja fluidnih problemov. Od želje naročnika, izvedbe analize znotraj Creo okolja, do eksperimentalne validacije in interpretacije izračunanih rezultatov za namen optimiranja obstoječega izdelka.
12:00 PTC simulation solutions: the business impact
Robert Opletal, PTC
Spoznajte ozadje sodelovanja med PTC in Ansys, ki je omogočilo, da Creo uporabnikom ponuja tako raznovrstno paleto simulacijskih orodij. Na primerih iz tujine odkrijte, kakšno poslovno vrednost prinaša vpeljava inženirskih simulacij v razvoj izdelkov in zakaj so v sodobnem tempu industrijske proizvodnje ene ključnih nosilk konkurenčnosti.
12:15 Zaključek in razprava

Se vidimo v sredo, 17. aprila, v gradu Fužine

Udeležba na AxTech je brezplačna, a je število mest na dogodku omejeno. Predlagamo vam, da se iz podjetja udeležite v paru (vodilni) konstrukter - odločevalec (vodja oddelka, vodja konstrukcije, CTO, ...). Obdelali bomo namreč tako tehnični kot poslovni vidik uporabe simulacij.

Spoznajte eno najstarejših hidroelektrarn
Ob strokovnem programu smo vam pripravili še manjše presenečenje. V dogovoru z upravljavcem vodnih turbin v Hidroelektrarni Fužine si boste lahko ogledali notranjost ene najstarejših vodnih elektrarn, ki je prva med vsemi proizvajala trifazni tok. Nastala je med letoma 1896 in 1897 za potrebe papirnice Vevče. Takrat so pri znamenitih slapovih zajezili Ljubljanico, podrli stara mlinska poslopja ob gradu in južnemu grajskemu traktu prizidali glavno poslopje elektrarne z dvema turbinama.

Dogodek bo potekal v sredo, 17.4.2024, od 8:30 dalje v prostorih MAO - Muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani (zemljevid). Brezplačno parkiranje je na voljo neposredno na lokaciji.

Brezplačna registracija

Preberite še

Digitalna preobrazba
Toro s Creo Illustrate učinkoviteje izdeluje razumljivejša navodila

Proizvajalec opreme za urejanje zelenih površin Toro je v želji izboljšanja svoje učinkovitosti in natančnosti uvedel programsko opremo za tehnične ilustracije PTC Creo Illustrate.

Fakultete in šole
Audax natečaj je postal sinonim odkrivanja mladih talentov

Audax natečaj se že 14 let izkazuje kot izjemen način spodbujanja kreativnosti in odkrivanja inženirskih talentov. Kot takega ga poleg šol prepoznava tudi pristojno ministrstvo, kar je v izjavi potrdil njegov sekretar, dr. Borut Čampelj.

Creo
Mojstrovini s skoraj 2000 kosi za zmago na Audax natečaju 2024

Audax nagradni natečaj je tudi letos prijetno presenetil s kakovostjo prejetih prispevkov. A med vsem sta izstopala dva, ki sta si zmago prislužila s projektoma, ki sta skupaj vključevala skoraj 2000 kosov.