AxWebinar: Creo Simulation Live

Spoznajte, zakaj je simulacija ena izmed najpomembnejših faz razvojnega procesa in kako enostavno jo je s Creo Simulation Live izkoristiti za konstruiranje boljših izdelkov.

Napisal Robi Rep, 27.06.2019 v Creo

Creo Simulation Live je napredno orodje, ki omogoča takojšnji vpogled v rezultate strukturnih, termalnih in modalnih analiz znotraj okolja CreoDomen Resnik je v AxWebinarju skozi primere prikazal, zakaj je simulacija ena izmed najpomembnejših faz razvojnega procesa, in kako enostavno jo je s Creo Simulation Live izkoristiti za konstruiranje boljših izdelkov.

Na Axwebinarju Creo Simulation Live smo predstavili modul za izdelavo trdnostnih, toplotnih in modalnih analiz v realnem času, ki jih omogoča revolucionarna ANSYS tehnologija, vgrajena v Creo.

Spoznali smo, da se simulacija lahko izvaja tako na posameznih modelih kot tudi sestavih. Analiziran model je samodejno mrežen, rešitev samodejno konvergira, rezultati pa so v grafičnem oknu programa Creo prikazani v nekaj trenutkih. Prikaz rezultatov je interaktiven in omogoča pregled najpomembnejših lastnosti modela (deformacije, napetosti, temperaturo, lastne frekvence, itd.), animacijo deformacij, prikaz min/maks vrednosti in drugih.

Primerjali smo tudi hitrosti preračuna in natančnosti rezultatov med Creo Simulation Live in klasičnimi simulacijskimi orodji ter naredili pregled potrebne strojne opreme in ustrezne verzije programa Creo. 

V praktičnem delu AxWebinarja smo prikazali 5 različnih analiz, izvedenih v nekaj minutah:

  • Trdnostna analiza na posameznem modelu šasije snežnih sani
  • Trdnostna analiza na sklopu snežnih sani
  • Modalna analiza na sklopu snežnih sani
  • Toplotna analiza na sklopu toplotne cevi in reber
  • Trdnostna analiza na modelu ojnice (v kombinaciji z modulom za raziskovanje alternativnih zasnov Design Exploration DEX) 

Dodatni viri

Primerjava Creo Simulation Live – ANSYS Discovery Live – Creo Simulate
Prenos

Primerjava Creo Simulation Live – Creo Simulate
Prenos

Več o programski opremi Creo: https://ti.audax.si/creo
Več o Creo Simulation Live: https://ti.audax.si/creo-simulation-live

Oglejte si AxWebinar

AxWebinar je zaključen. Izpolnite obrazec in si oglejte posnetek.

Predogled AxWebinarja

Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.