AxWebinar fleksibilno modeliranje: povzetek in dodatni viri

Na AxWebinarju o fleksibilnem modeliranju v Creo smo vam prikazali načine spopadanja z izzivi multi-CAD okolja in poznih oblikovnih sprememb v postopku razvoja izdelkov. Spoznajte ključne točke in prenesite dodatne vire o tej zanimivi tematiki.

Napisal Robi Rep, 31.07.2019 v Webinar

Verjetno ste se že vsi kdaj srečali s kosi, uvoženimi iz druge programske opreme ali nevtralnimi modeli.

Morda je bilo to zato, ker razvojne ekipe vaših poslovnih partnerjev uporabljajo druge CAD programe. Morda druge CAD programe uporablja celo kak oddelek v vašem podjetju. Ali pa ste preprosto pred Creom vi sami uporabljali drug CAD program.

V vseh teh primerih se je potrebno soočiti s formati, ki lahko v razvojni proces prinesejo odvečne postopke in vodijo v neučinkovitost.

S pomočjo Matevža Cestnika smo v tokratnem AxWebinarju spoznali, kako dobro se Creo spopada z izzivom multi-CAD okolja. Osredotočili smo se na kombinacijo dveh ključnih funkcionalnosti:

  • Flexible Modeling Extension-a in
  • tehnologije Unite.

Ti dve funkcionalnosti skupaj omogočata izjemno zmogljiv način prilagajanja uvoženih kosov.

Spoznali smo lahko tudi, da z FMX lahko prilagajate geometrijo brez upoštevanja omejitev in zgodovine. Zato smo se dotaknili tudi upravljanja s poznimi oblikovnimi spremembami pri oblikovanju izdelkov, s katerimi se marsikdo srečuje.

Ključni poudarki predstavitve

Fleksibilno modeliranje omogoča:

  • upravljanje s kosi, uvoženimi iz druge programske opreme,
  • upravljanje z nevtralnimi kosi,
  • Izogib odvečnim postopkom in potencialni neučinkovitosti,
  • prilagajanje geometrije brez upoštevanja omejitev in zgodovine,
  • upravljanje s poznimi oblikovnimi spremembami.

Prenesite predstavitev

Kako do omenjenih funkcionalnosti?

Creo Unite je na voljo v vseh licencah Creo Parametric (od verzije Creo 3.0). Napredne možnosti so na voljo z nakupom dodatnih modulov ali v paketu Creo Design Essentials.

Tudi Fleksibilno modeliranje je na voljo v večini Creo licenc. Na voljo ni zgolj v osnovnih Creo licencah in starejših verzijah. 

Želite še več?

Nakup naprednih zmogljivosti za fleksibilno modeliranje je mogoč v obliki ločenih modulov, izkoristite pa lahko ugodne ponudbe zmogljivih paketov Creo Design Essentials, ki module že vsebujejo. 

Za vse informacije in pripravo ponudbe smo vam na voljo na 01 200 40 50 ali prodaja@audax.si.

V kolikor želite, se lahko z našimi storkovnjaki dogovorite tudi za podrobnejšo predstavitev funkcionalnosti v vašem podjetju ali na našem sedežu.

Dodatni viri in izobraževanje

Brezplačna e-knjiga o fleksibilnem modeliranju s primeri uporabe
Prenos

Predstavitev funkcionalnosti orodja Flexible Pattern, ki je na voljo v sklopu FMX
Prenos

Poglobljeno znanje o temah iz tokratnega AxWebinarja lahko pridobite na tečaju Fleksibilno modeliranje s Creo Parametric.

Več o programski opremi Creo: https://ti.audax.si/creo
Več o tehnologiji Unite: https://ti.audax.si/tehnologija-unite

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%