AxWebinar: inženirski preračuni z Mathcad

Spoznajte, kako lahko ustvarite digitalni inženirski zvezek s Creo in Mathcad ter izvajate, analizirate in delite vitalne preračune, ki zmanjšujejo stroške in čas za dokončanje projektov.

Napisal Robi Rep, 23.10.2019 v Webinar

Matematični preračuni so temelj, brez katerega si ne moremo predstavljati dela inženirja. Programska oprema Mathcad združuje enostavnost papirnega bloka z zmožnostjo zmogljivih preračunov, matematičnimi opombami v realnem času in inteligentnim upravljanjem enot, obenem pa omogoča, da podatke s pomočjo grafov, teksta in slik predstavimo v enem dokumentu in v razumljivi obliki.

Funkcionalnosti Mathcada nam je podrobno predstavil Klemen Mostar, s posebnim gostom, Sašom Belškom iz Heptagon Inženiring, pa se je o uporabi Mathcada pri zahtevnih projektih pogovarjal Jure Kamnik.

Aplikativnost Mathcada in praktični primeri

V prvem delu AxWebinarja smo spoznali aplikativnost in področja, primerna za uporabo Mathcada, njegove osnovne in napredne funkcionalnosti ter izvedli primerjavo z drugimi računskimi programi. Klemen nam je v drugem delu AxWebinarja na primeru pokazal, kako enostavno je s pomočjo izračunov v Mathcadu, ne glede na njihovo kompleksnost, voditi geometrijo modela v Creo. 

Primer uporabe v industriji

Posebno pozornost smo posvetili primeru uporabe Mathcada iz industrije. Sašo Belšak iz Heptagon inženiring Mathcad uporablja za ključne preračune v svojih projektih. spoznali smo, da mu Mathcad še posebej pomaga v primerih, ko so potrebne iteracije inženirskih rešitev, saj z njim prihrani tudi več dni časa. 

Dodatni viri

Spoznajte še več o Mathcadu. Poleg brezplačne preizkusne različice Mathcad Prime in brezplačne različice Mathcad Express, ki vam je na voljo v sklopu programske opreme Creo, so na voljo tudi drugi viri, preko katerih lahko podrobneje spoznate Mathcad:

Oglejte si AxWebinar

AxWebinar je zaključen. Izpolnite obrazec in si oglejte posnetek.

Predogled AxWebinarja

Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.