AxWebinar: inženirski preračuni z Mathcad

Spoznajte, kako enostavno lahko ustvarite digitalni inženirski zvezek s Creo in Mathcad ter izvajate, analizirate in delite vitalne preračune, ki zmanjšujejo stroške in čas, potreben za dokončanje projektov.

Napisal Robi Rep, 23.10.2019 v Webinar

Matematični preračuni so temelj, brez katerega si ne moremo predstavljati dela inženirja. Programska oprema Mathcad združuje enostavnost papirnega bloka z zmožnostjo zmogljivih preračunov, matematičnimi opombami v realnem času in inteligentnim upravljanjem enot, obenem pa omogoča, da podatke s pomočjo grafov, teksta in slik predstavimo v enem dokumentu in v razumljivi obliki.

Funkcionalnosti Mathcada nam je podrobno predstavil Klemen Mostar, s posebnim gostom, Sašom Belškom iz Heptagon Inženiring, pa se je o uporabi Mathcada pri zahtevnih projektih pogovarjal Jure Kamnik

Oglejte si posnetek tega AxWebinarja

Ste zamudili AxWebinar ali pa si ga preprosto želite ogledati ponovno? Pridobite povezavo za ogled. 

V prvem delu AxWebinarja smo spoznali aplikativnost in področja, primerna za uporabo Mathcada, njegove osnovne in napredne funkcionalnosti ter izvedli primerjavo z drugimi računskimi programi. 

Klemen nam je v drugem delu AxWebinarja na primeru pokazal, kako enostavno je s pomočjo izračunov v Mathcadu, ne glede na njihovo kompleksnost, voditi geometrijo modela v Creo. 

Posebno pozornost smo posvetili primeru uporabe Mathcada iz industrije. Sašo Belšak iz Heptagon inženiring Mathcad uporablja za ključne preračune v svojih projektih. spoznali smo, da mu Mathcad še posebej pomaga v primerih, ko so potrebne iteracije inženirskih rešitev, saj z njim prihrani tudi več dni časa. 

Dodatni viri

Spoznajte še več o Mathcadu. Poleg brezplačne preizkusne različice Mathcad Prime in brezplačne različice Mathcad Express, ki vam je na voljo v sklopu programske opreme Creo, so na voljo tudi drugi viri, preko katerih lahko podrobneje spoznate Mathcad:

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%