Webinar

AxWebinar: Izdelava profilnih konstrukcij

Spoznajte orodje AFX (Advanced Framework Extension), ki omogoča hitro in enostavno izdelavo jeklenih in aluminijastih profilnih konstrukcij ne glede na njihov obseg in zahtevnost.


Robi Rep, 14.01.2020

branja

Oglejte si posnetek tega AxWebinarja

AxWebinar je zaključen, a si ga lahko ponovno ogledate v celoti. Izpolnite spodnji obrazec in prejeli boste povezavo za brezplačni ogled na zahtevo.

Izdelava profilnih konstrukcij

Ročna izdelava profilnih konstrukcij je lahko precej neznosno opravilo. Postopki se ponavljajo, pogosto prihaja do napak, naknadni popravki in prilagoditve pa so prava nočna mora.

Na AxWebinarju smo spoznali orodje AFX (Advanced Framework Extension), ki, v nasprotju z ročnim načinom, omogoča hitro in enostavno izdelavo jeklenih in aluminijastih profilnih konstrukcij - ne glede na njihov obseg in zahtevnost.

Predstavili smo osnovno problematiko in izzive pri »klasični« izdelavi profilov ter prikazali kako se z njimi »spopade« AFX. Predelali smo tudi ključne AFX funkcionalnosti, ki pohitrijo in naredijo izdelavo profilnih konstrukcij enostavno in izjemno zanesljivo.

V živo smo prikazali:

  • Uporabo jeklenih profilov.
  • Modifikacije profilov – sprememba lege, rotacija, sprememba velikosti…
  • Uporabo stikov med profili.
  • Uporabo povezovalnih elementov.
  • Uporabo in izdelavo AFX podsestavov.
  • Uporabo dodatne opreme.
  • Uporabo aluminijastih profilov.
  • Nadzor nad podrobnim prikazom elementov.
  • Uporabo AFX orodij na risbah.
  • Avtomatično izdelavo risb z AFX.

Za konec smo prikazali tudi primere uporabe AFX v slovenskih podjetjih. 

Dodatni viri

Pri uporabi AFX si lahko pomagate s prispevki, ki so na voljo v Creo help centru, na B&W Youtube kanalu ali pa se udeležite Audax izobraževanj, kjer vam je na voljo tečaj Tehnike B&W profiles AFX.

Primeri uporabe AFX v slovenskih podjetjih

Nekaj naših partnerjev nam je na AxWebinarju dovolilo pokazati njihove izjemno zanimive projekte, pri katerih so uporabili AFX. Vsem podjetjem, ki so prispevala slike se iskreno zahvaljujemo!

Preberite še

Rešitve
Vabljeni na virtualno CAD konferenco

Udeležite se brezplačne virtualne konference s strokovnjaki PTC in vodjem razvoja v podjetju Triumph ter spoznajte, kaj zmore in prinaša povsem novi Creo 9.

Webinar
AxWebinar: Fotorealizem v Creo

Odkrijte možnosti za izdelavo fotorealističnih prikazov izdelkov v Creo. Spoznajte osnovne in napredne funkcionalnosti, s katerimi lahko svoje zamisli predstavite na izjemno privlačen način.

Webinar
AxWebinar: Fleksibilno modeliranje

Spoznajte, zakaj spremembe na obliki kosov, uvoženih iz različnih CAD formatov, v Creo že dolgo niso več izziv. Odgovor se skriva v fleksibilnem modeliranju in Creo Unite tehnologiji.