Benetau: primer digitalne preobrazbe

Groupe Benetau je proizvajalec luksuznih plovil, ki svoje stranke spodbuja k personalizaciji svoje nove jadrnice ali čolna. V ta namen so stopili na pot digitalne preobrazbe, ki vključuje PLM, AR in IIoT rešitve.

Napisal Robi Rep, 11.03.2020 v Novica

Groupe Benetau svoje stranke spodbuja, da si z njihovo pomočjo konfigurirajo plovilo svojih sanj. To omogoča digitalna preobrazba, ki povezuje ekipe v podjetju, zunanje izvajalce in dobavitelje. 

Več izbire za stranke, manj izzivov v proizvodnji

Benetau je z vpeljavo rešitev za upravljanje z življenjskim ciklom izdelkov (PLM) vzpostavil digitalno rdečo nit, ki ima za posledico operativno učinkovitost in zvestobo zaposlenih, hkrati pa predstavlja temelj za vpeljavo obogatene resničnosti (AR) in industrijskega interneta stvari (IIoT). 

Rezultati, ki so jih dosegli pri podjetju Benetau so:

  • izboljšana nakupna izkušnja strank,
  • povečan nabor možnosti in funkcionalnosti, ki so na voljo strankam,
  • povečana kakovost izdelkov,
  • zmanjšanje nepredvidenih izpadov proizvodnje.

Uporaba digitalne preobrazbe za organizacijske spremembe in inovacije

Izdelki Benetau so z usmeritvijo v raznovrstnost ponudbe čedalje bolj zapleteni, kar povečuje potencial za pojav napak v proizvodnji. Na drugi strani je za ohranjanje kakovosti izdelkov izjemno pomembno, da vse, kar si zamislijo tudi obvladujejo.

Z digitalno preobrazbo so v Benetau dosegli preglednost podatkov o izdelkih in jih povezali z operaterji v proizvodnji, hkrati pa omogočili en vir informacij za vse zaposlene in vse oddelke. 

Lahko bi rekli, da PLM v Benetau deluje kot hrbtenica, ki povezuje vse sisteme v podjetju, torej ERP, 3D CAD in druge programe, ki jih uporabljajo različni deležniki v postopku ravoja in proizvodnje. Samo s tem so lahko povečali učinkovitost in povečali hitrost in učinkovitost implementacije novih idej v postopku razvoja.

Za več informacij o PLM rešitvi Windchill in drugih izdelkih PTC, ki podpirajo digitalno probrazbo podjetij, stopite v stik z nami.

Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%