Nagradni natečaj za dijaške in študentske projekte je odprt

Razpisujemo nagradni natečaj za najboljše dijaške in študentske projekte izdelane s programsko opremo PTC Creo v šolskem letu 2017/2018.

Napisal Jure Kamnik, 10.04.2018 v Fakultete in šole

Leto je naokoli in zopet je čas, da odpremo prijave na nagradni natečaj za najboljše dijaške in študentske projekte izdelane s programsko opremo PTC Creo v šolskem letu 2017/2018.

Prejšnje leto je nagradni natečaj zaznamovalo preko 60 prijavljenih dijakov, ki so pod mentorstvom 11 mentorjev oddali odlične prispevke, zato se že veselimo letošnjega natečaja. Vabimo vas, da se tečaja s svojimi prispevki udeležite tudi letos. Poskrbeli bomo za vzpodbudne nagrade in prijetno druženje na zaključnem dogodku v juniju.

Kdo se lahko prijavi?

Posamezniki ali skupine do 5 oseb, vpisani v poljubno slovensko izobraževalno institucijo v šolskem letu 2017/2018 (srednje poklicno-tehniško izobraževanje, gimnazije, drugo srednješolsko strokovno izobraževanje, strokovni šolski centri, fakultete itd…). Vsi poslani prispevki morajo biti izdelani brez neposredne pomoči tretjih oseb (zaposleni v podjetjih, starši… ).

Tema natečaja

Natečaj ni omejen na določeno temo. Sprejemamo konstrukcije modelov, izdelkov, orodij ali naprav izdelanih s programsko izključno s programsko opremo PTC Creo.

Kategorija natečaja

Kategorije za prijavo so razdeljene v dva sklopa:

A. Posamezniki ali skupine do največ 5 oseb 

  • Kategorija CREO Projekt - celovit projekt izdelka ali naprave. 

B. Posamezniki

  • Kategorija CREO PART - posamična komponenta (solid, surface ali sheetmetal) 
  • Kategorija CREO ASSEMBLY – sestav. 
  • Kategorija CREO tehnična dokumentacija – 2D risbe in 3D inženirska definicija modela (MBD / Model Based Definition). 
  • Kategorija CREO Manufacturing - CNC obdelave. 

POMEMBNO: Udeleženci lahko prijavijo prispevke v največ eni kategoriji! 
Izjema je kategorija CREO tehnična dokumentacija (tudi MBD prispevki), v katero lahko posameznik prijavi risbo sestava ali komponente, ki je del projektne dokumentacije, vendar le v primeru, da je prijavljen projekt prispevek več kot enega tekmovalca. Vsak prijavljen prispevek naj bo na kratko (2-3 min) predstavljen s pomočjo Powerpoint predstavitve ali brez nje.

Prenesite prijavni obrazec

Ocenjevanje

Ocenjevalna komisija bo prispevke preučila in ovrednotila v sestavi: mag. Boštjan Lukančič, Matevž Cestnik, Domen Resnik, Bojan Gračnar ter koordinator komisije in vodja natečaja: Jure Kamnik (kontakt)

Strokovna dela bodo ocenjevana po kriterijih geometrijske zahtevnosti, količinske kompleksnosti, širine uporabe programske opreme PTC Creo, inženirskega pristopa (funkcionalnost, uporaba materialov, natančnost izdelave modelov, uporaba toleranc…) in inovativnosti. Izdelava končnega izdelka ni pogoj za udeležbo na natečaju.

Nagrade

Komisija ima pravico podeliti nič, eno ali več nagrad v določeni kategoriji. Komisija se lahko odloči za dodatno nagrado za izjemen uspeh v posamezni kategoriji. Nagradni sklad je 2.000€.

Postopek prijave

Izpolnjen obrazec za posamično kategorijo pošljite na:

  • e-mail naslov: razpis@audax.si ali
  • po pošti na naslov: Audax d.o.o., Tehnološki park 18, Si1000 Ljubljana, s pripisom »PTC Creo natečaj 2018«

Rok za oddajo prijave je 25.5.2018

V prijavi navedite ime datoteke prispevka, ki jih želite prijaviti (top assembly ali part). Nepopolnih modelov in sklopov ne bomo mogli obravnavati (manjkajoči modeli, ni mogoče regenerirati sklopa, itd…).

Vse priložene CAD datoteke morajo biti izdelane s programsko opremo PTC Creo poljubne verzije.

Priložite lahko tudi druge datoteke, slike, filme, ki ponazarjajo projekt. V kolikor obstaja fizična različica projekta, vas vabimo, da jo prinesete s seboj na podelitev priznanj.

Na preteklih razpisih prijavljenih projektov ni mogoče ponovno prijaviti.

POMEMBNO: Prijavnice morajo avtorji obvezno lastnoročno podpisati.

Prenesite prijavni obrazec

Objava rezultatov in podelitev nagrad

Uradna podelitev nagrad bo predvidoma 2. ali 3. teden v juniju, nagrajenci pa bodo obveščeni preko elektronske pošte. O podrobnejših informacijah in točnem datumu zaključne prireditve boste obveščeni naknadno.

Za vsa dodatna vprašanja se obrnite na razpis@audax.si ali nas pokličite na 01 200 40 50.

Želimo vam veliko uspeha!

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%