Creo

Čiščenje starih različic datotek v Creo

Creo Purge je orodje za vzdrževanje urejenosti vaših datotek, ki vam bo omogočil večjo produktivnost, boljše delovanje sistema in manjšo zasedenost diska.


Miha Drame, 20.05.2024

branja

Orodje Creo Purge je nepogrešljivo za vzdrževanje urejenosti vaših datotek in zmanjšanje nepotrebne zasedenosti prostora. Uporablja se za odstranjevanje zastarelih verzij datotek, ki se kopičijo ob vsakem shranjevanju in spreminjanju modelov. Z orodjem lahko učinkovito upravljamo delovne mape in ohranjamo samo zadnje, najpomembnejše verzije.

Model znotraj delovne mape – večkratno shranjevanje privede do kreacij novih verzij.

Orodje je priporočljivo uporabljati redno, predvsem po večjih projektih ali ob koncu delovnega tedna, ko se v delovni mapi nabere veliko začasnih in zastarelih datotek. Prav tako je koristno pred arhiviranjem projektov, ko strmimo k zmanjšanju količine podatkov, ki jih je potrebno shraniti oziroma deliti.

Uporaba Creo Purge

Creo Purge odpremo znotraj Audax nastavitev

Orodje za čiščenje se nahaja znotraj Audax nastavitev

Vnesemo pot delovne mape, ki jo želimo očistiti in nastavimo kriterije za brisanje (starost datotek ali število ohranjenih verzij)

Nastavitev ohranjanja zadnje verzije dokumenta

Zaženemo postopek čiščenja.

Rezultat čiščenja Creo Purge orodja 

Redna uporaba orodja Creo Purge omogoča boljšo organizacijo datotek, hitrejše delovanje sistema in manjšo zasedenost diska. S tem povečuje produktivnost in olajšuje delo in sodelovanje na projektih.

Preberite še

Creo
Ogled referenčnih geometrij znotraj skice v Creo

Od Creo 9.0 naprej je na voljo razširjeno orodje za pregled geometrijskih entitet znotraj skice. Grafično nam pomaga pri odkrivanju podvojenih elementov in stičišč.

Nasveti & triki
Menjava locked licence v Creo

Spoznajte, kako opraviti posodobitev pretečene Creo licenčne datoteke z novo veljavno. Postopek poteka v dveh enostavnih korakih.

Creo
Creo Community Challenge: Curves & Sweeps

V tokratnem Creo izzivu se boste lahko lotili problema, ki se osredotoča na uporabo gradnikov Curve in Sweep.