Creo je na voljo le še preko najema

Nove licence programske opreme PTC Creo so na voljo le še preko najema. Podjetje PTC je s tem omogočilo ugodnejši dostop do tehnologije in mnoge številne prednosti za uporabnike.

Napisal Robi Rep, 10.07.2018 v Novica

Danes je skoraj nemogoče najti posameznika, ki ne bi uporabljal vsaj ene naročniške storitve (npr. naročniške videoteke, mobilne telefonije ali celo prevoznega sredstva,...). Nekoliko drugače je pri podjetjih in programski opremi.

Še do pred kratkim je veljalo prepričanje, da je nakup programske opreme boljša možnost, saj omogoča trajno lastništvo in nižje dolgoročne stroške. Izkušnje s podjetji, ki so zgodaj prešla na naročniški model, prav nasprotno kažejo, da je naročnina ne le pametna, temveč tudi strateška odločitev.

Več kot le nižji vstopni stroški

V primerjavi z nakupom licence naročnina omogoča cenejši dostop do tehnologije, hkrati pa jo večinoma podjetja lahko uveljavljajo kot operativni strošek namesto kot kapital. Stroškovna učinkovitost najema se pokaže tudi ob primerjavi s konkurenčnimi rešitvami, ki so na voljo po starem sistemu nakupa.*

Ob finančnih obstaja še mnogo drugih prednosti najema programske opreme, med katerimi so:

  • Neposreden in takojšen dostop do najnovejše tehnologije z vsemi posodobitvami in izboljšavami.
  • Prilagodljivost programske opreme glede na trenutno stanje in potrebe podjetja.
  • Deljena zaveza k uspehu podjetja, ki uporablja programsko opremo. Uspeh uporabnika je v finančnem in razvojnem vidiku obojestranski interes, zato lahko uporabniki računajo na proaktivno podporo.

* Raziskava opravljena v januarju 2020 z javno dostopnimi ceniki.

Naročnina pravzaprav ni novost

Podjetje PTC, podobno kot drugi proizvajalci programske opreme, naročniške modele ponuja že kar nekaj časa. Z njimi inovativnim podjetjem, ki si želijo tehnološko naprednega, sodobnega in agilnega okolja, ki omogoča razvoj, lahko ponudi največ. Popoln prehod na naročniški model licenciranja na globalni ravni kaže na to, da število takšnih podjetij vztrajno narašča, hkrati pa jim takšen način poslovanja dejansko ustreza in spodbuja njihovo poslovanje.

V Sloveniji smo na naročniški model licenciranja v popolnosti prešli s 1.10.2018.

Pogosta vprašanja

Ali je naročniški model na voljo za vse programske rešitve PTC?
Tako je, naročniški model je na voljo za vso programsko opremo.

Ali je med naročniško in stalno licenco kakšna razlika v funkcionalnosti?
Za naročniško licenco izhajajo posodobitve in dodatki, ki za stalno licenco niso na voljo.

Ali lahko hkrati uporabljam oba tipa licenc?
Hkrati lahko uporabljate oba tipa licenc, obstoječim licencam kateregakoli tipa pa lahko dodate tudi nove naročniške licence.

Ali za uporabo naročniške programske opreme potrebujem internetno povezavo?
Lokalne namestitve programske opreme ne potrebujejo internetne povezave.

Ali so obstoječe pogodbe za stalne licence veljavne?
Vsekakor. Pogodbe, sklenjene pred nastopom sistema naročnin (1.10.2018) ostajajo v veljavi. Prav tako je do tega datuma mogoče skleniti novo pogodbo o nakupu stalne licence.

Ali moram posodabljati programsko opremo na zadnjo verzijo?
Ta možnost obstaja, ampak lahko uporabljate tisto verzijo programske opreme, ki vam ustreza.

Ali je možno paket programske opreme z naročniško licenco med naročniškim obdobjem prilagajati?
Prednost naročniškega sistema je ravno v možnostih prilagajanja. Svojo programsko opremo lahko kadarkoli prilagodite svojim potrebam.

Kako pogosto bomo prejemali račun za naročnino?
Računi se izdajajo na letni ravni, a je možno obračunavanje prilagoditi tudi na mesečno raven.

Želite več informacij o možnosti nakupa licence?

Za vsa vprašanja v zvezi z najemom se lahko obrnete na naše prodajne svetovalce. Vabimo vas, da z izpolnitvijo kratkega obrazca zahtevate informativni klic.

Zahtevajte klic

Za vsa dodatna vprašanja v zvezi z naročniškim sistemom licenciranja programske opreme smo na voljo na prodaja@audax.si in 01 200 40 50. V stik z nami lahko stopite vsak delovnik med 8:00 in 16:00.

Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%