Creo z ANSYS prinaša zmogljivo simulacijo v realnem času

PTC je pred kratkim oznanil partnerstvo z vodilnim ponudnikom rešitev za simulacijo, ANSYS. Rezultat je Creo Simulation Live, ki omogoča simulacijo na parametričnih modelih znotraj CAD sistema v realnem času.

Napisal Robi Rep, 06.11.2018 v Creo

Creo vključuje tudi orodja za simulacijo, ki inženirjem omogočajo preverjanje odzivov modelov na različne fizične obremenitve in sile. Simulacija pomaga pri optimizaciji izdelkov še preden ugledajo luč sveta, hkrati pa znižuje stroške in krajša čas, potreben za dokončanje izdelka, saj odpravlja potrebo po fizičnem testiranju.  

Kljub vrednosti simulacije, pa so lahko procesi, povezani z njo, zahtevni za računalniški CPU in časovno potratni. Predstavljajte si spremembo modela in čas, ki ga potrebuje računalnik, da sprocesira rezultate. Sedaj si predstavljajte vse različne iteracije, ki jih še potrebujete, da pridete do željenega rezultata. Vse skupaj lahko hitro postane zelo zamudno.

Simulacija v realnem času, znotraj CAD okolja

Creo Simulation Live v tem pogledu obrača popolnoma nov list. Tehnologija, ki so jo prvi predstavili v podjetju ANSYS, v orodju Creo Simulation Live inženirjem omogoča simulacijo v realnem času in znotraj Creo CAD okolja. Tako lahko inženir vsako spremembo na modelu presodi takoj, brez potrebe po zapuščanju okolja za modeliranje. 

Creo Simulation Live bo prinesel prednosti simulacije tudi v situacijah, ko te niso povsem očitne. Simulacija s pomočjo Creo Simulation Live je namreč tako enostavna in hitra, da bo uporabnike spodbudila, k redni uporabi v delovnem procesu, večje zanašanje na rezultate simulacije pa bo v končni fazi pomenila bolj kakovostne izdelke.

In obremenitve procesorja? Creo Simulation Live se zanaša na spomin grafične kartice.

Prvi preizkusite zmogljivost simulacije

Creo Simulation Live je že na voljo za brezplačen preizkus. Spoznajte prihodnost informiranega konstruiranja še danes.

Preizkus Creo Simulation Live

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%