Nasveti & triki

Delitev in združevanje površin modela

V Creo 9.0 sta bili dodani dve novi funkcionalnosti »Divide Surface« in Unify Surface«, ki omogočata delitev obstoječih površin modela ali obratno operacijo, torej združevanje površin.


Matevž Cestnik, 14.09.2023

branja

Združevanje in delitev površin pri konstruiranju je nepogrešljiva operacija. Creo 9 uporabnikom prinaša dve funkcionalnosti, s katerima boste pri delu s površinami veliko produktivnejši. 

Divide Surface

Nova funkcija Divide Surface omogoča razdelitev površine na dve neodvisni površini. Funkcionalnost omogoča povečano produktivnost za številne primere, ki zahtevajo površine kot referenčni objekt.

Primeri uporabe:

  • Označevanje površin in uporaba v MBD 
  • Simulacije
  • Vizualni izgled, barvanje modela
  • Izmenjava podatkov
  • Osnovno geometrijsko modeliranje
  • Fleksibilno modeliranje
  • Modeliranje kosov iz pločevine

Podrobne informacije o uporabi funkcionalnosti »Divide Surface« najdete v Creo uporabniški pomoči:

Unify Surface

Unify Surfaces uporabimo za združevanje površin, ki so bile predhodno razdeljene in pripadajo istemu telesu ali »quiltu«. Pri uporabi Unify Surfaces je potrebno izbrati ciljno površino, ki v operaciji ohrani atribute.

Podrobne informacije o uporabi funkcionalnosti »Unify Surface« najdete v Creo uporabniški pomoči.

Funkcionalnosti sta zelo dobro razloženi in prikazani tudi v spodnjem posnetku.

Informacije o delitvi in združevanju površin so zajete v Audax tečaju prehoda na verzijo Creo 9.0. Več informacij o naših izobraževanjih najdete v našem izobraževalnem centru.

Preberite še

Nasveti & triki
Posodobitev kosovnice z ohranitvijo pozicijskih oznak v Creo

Creo omogoča, da pridobimo sestavno risbo z več pogledi in pozicijskimi oznakami, ki so skladne s kosovnico v polni reprezentaciji.

Creo
Naročite Audax planer 2024

Čas je, da si priskrbite popolnoma nov Audax stenski planer, s katerim boste vedno na tekočem s pomembnimi dogodki in roki. Tudi letos ga lahko zase ali za svojo ekipo naročite brezplačno.

Creo
Creo Community Challenge: Simulacija padca

V tretjem Creo izzivu je potrebno simulirati padec predmeta z višine. Ker je za kar nekaj izdelkov potrebno potrditi odpornost na padce, bo to za marsikoga zagotovo zelo zanimiva naloga.