Fakultete in šole

Dijaki STŠ ŠC Kranj so z nami spoznavali 3D tisk in 3D modeliranje

Na delavnici v Srednji tehniški šoli Šolskega centra Kranj smo dijake popeljali od 3D modeliranja do 3D tiska. Za popestritev so se dijaki pomerili tudi v dirki vozil, ki so jih izboljšali s pomočjo svežih znanj.


Robi Rep, 03.01.2023

branja

Ko beseda nanese na bodoče mlade inženirje, smo v naši ekipi vedno pripravljeni na akcijo. Tokrat smo na povabilo Srednje tehniške šole Šolskega centra Kranj in študentskega društva Strojnik.si zasnovali in izvedli delavnico 3D modeliranja in 3D tiska za dijake. 

Delavnica je bila zasnovana tako, da je dijakom v največji možni meri prikazala uporabnost obeh tehnologij in vzpodbudila njihovo kreativnost pri reševanju inženirskih izzivov. V ekipah so si morali zamisliti izboljšavo vrvenic atmosfersko gnanih dirkalnikov, jo zmodelirati v programu Onshape ter izdelati s 3D tiskalnikom. Izdelane vrvenice so namestili na dirkalnike in se pomerili v pravi dirki. 

In kako jim je šlo? Preverite v kratkem videoposnetku.

Vsem udeležencem čestitamo za uspešno dokončane projekte in jim želimo uspešno inženirsko pot tudi naprej, Srednji tehniški šoli Šolskega centra Kranj in društvu Strojnik pa se zahvaljujemo za sodelovanje pri izvedbi delavnice.

Preberite še

Fakultete in šole
Audax natečaj je postal sinonim odkrivanja mladih talentov

Audax natečaj se že 14 let izkazuje kot izjemen način spodbujanja kreativnosti in odkrivanja inženirskih talentov. Kot takega ga poleg šol prepoznava tudi pristojno ministrstvo, kar je v izjavi potrdil njegov sekretar, dr. Borut Čampelj.

Creo
Mojstrovini s skoraj 2000 kosi za zmago na Audax natečaju 2024

Audax nagradni natečaj je tudi letos prijetno presenetil s kakovostjo prejetih prispevkov. A med vsem sta izstopala dva, ki sta si zmago prislužila s projektoma, ki sta skupaj vključevala skoraj 2000 kosov.

Creo
Rezultati Audax natečaja 2024

Audax nagradni natečaj je tudi letos privabil lepo število dijakov, ki so nas navdušili s svojimi Creo in Onshape projekti. Mlade upe in zmagovalce natečaja smo razglasili v šolskem centru Celje.