Nasveti & triki

Dodajanje prednastavljenih vrednosti parametrov

V verziji Creo 4.0 je bila predstavljena novost, s katero lahko modelu, sestavu ali predlogi dodate spisek prednastavljenih vrednosti parametrov ter prihranite čas in zmanjšate število napak pri vnosu.


Domen Resnik, 03.09.2018

branja

Verzija: Creo 4.0 - Creo 5.0

Creo 4.0 je prinesel koristno novost, s katero lahko modelu, sestavu ali predlogi (starpart, startasm) dodamo spisek prednastavljenih vrednosti parametrov (Restricted Parameters). S tem uporabniku onemogočimo, da za vrednost parametra izbira vrednosti izven tistih, ki so prednastavljene.

Dodajanje prednastavljenih vrednosti parametrov uporabniku lahko prihrani čas pri izdelavi parametra, hkrati pa zmanjša količino napak, ki se sicer pojavljajo ob ročnem vpisovanju. Creo namreč uporabnika v primeru vpisa vrednosti, ki je na spisku ni, opozori, da ta možnost ni na voljo.

Prednastavljene vrednosti parametrov lahko nastavite za parametre tipa String, Real Number in Integer.

Več informacij o Restriced parametrih je na voljo tudi na tej povezavi. 

Poglobljeno znanje o parametrih lahko s pomočjo naših predavateljev pridobite na tečaju Nadaljevalne tehnike modeliranja komponent.

Preberite še

Nasveti & triki
9 nasvetov, ki jih pri delu s Creo upoštevajo najboljši inženirji

Včasih za hitrejše in boljše rezultate ne potrebujemo velikih sprememb v načinu dela. Preverite, ali upoštevate 9 nasvetov, na katere se pri delu s Creo zanašajo najboljši inženirji.

Rešitve
Prenesite brezplačno predlogo za izdelavo MBD modelov

Vstopite v svet digitalne definicije izdelka (MBD) s pomočjo naše predloge, ki vključuje kar 10 predpripravljenih kombinacijskih stanj.

Nasveti & triki
Uporaba skice na več modelih v Creo

V Creo lahko skice, ki jih pogosto uporabljate pri delu, shranite in uporabite na več različnih modelih ter si prihranite čas pri konstruiranju različnih gradnikov.