Reference

Gorenje s 3D tiskalniki Stratasys pospešuje razvoj

Gorenje 3D tisk v procese vključuje že od leta 1998, trenutno pa uporabljajo dva industrijska 3D tiskalnika Stratasys. Za Tovarno leta je o tem, kako 3D tisk pospešuje razvoj, spregovoril Gregor Kladnik, vodja prototipnega oddelka.


Robi Rep, 10.11.2023

branja

Značilnosti industrijskih 3D tiskalnikov so zanesljivost, ponovljivost, preverjeni materiali, geometrijska natančnost ter preprosto rokovanje in uporaba. Vse to od 3D tiskalnikov pričakujejo tudi v prototipnem oddelku podjetja Gorenje, ki dodajalne tehnologije uporabljajo že od 1998. Trenutno imajo tudi dva zmogljiva industrijska 3D tiskalnika, eden od njih je najnovejši velikoformatni Stratasys F770.

Primer najkompleksnejšega kosa doslej. Dno sušilnega stroja so s 3D tiskalnikom Stratasys tiskali več kot 200 ur.

V Gorenju 3D tiskalnik v povprečju brez premora vsak dan dela 18 ur. Rekord so v Prototipni dosegli februarja 2019, ko je tiskalnik delal kar 662 ur oziroma 23,6 ure na dan.

Za časnik Finance je o pomenu 3D tiskalnikov za hitrost in učinkovitost proizvodnje spregovoril vodja prototipnega oddelka, Gregor Kladnik. 

Preberite celoten članek

Preberite še

3D tiskalniki
Toyota inovacije pospešuje s 3D tiskalnikom Stratasys F3300

Toyota se je odločila za novi Stratasys F3300, ki bo podpiral inovacije, prototipiranje in proizvodnjo. Z njim ciljajo na nižje stroške, boljšo odzivnost in večjo natančnost, kar se odlično ujema s Toyotinim ugledom.

3D tiskalniki
Kako 3D tisk s kompoziti izboljšuje proizvodnjo?

3D tisk ponuja hitro, cenovno ugodno izdelavo lahkih in prilagodljivih orodij. Kako to vpliva na proizvodnjo? Odkrijte, kako lahko 3D tisk izboljša učinkovitost, zmanjša stroške ter olajša delo v proizvodnih procesih.

3D tiskalniki
Iz 3D tiskarne: preko noči do 512 distančnikov za proizvodnjo linijo

Ko v proizvodnji potrebujete rezervni del, je lahko dobavni rok vaš najhujši sovražnik. V 3D tiskarni smo preko noči poskrbeli za 512 kosov, ki so omogočili nemoteno delo.