Reference

Gostol-Gopan z Visual Components kupcem omogoča vpogled v razvoj linij

Novogoriško podjetje s pomočjo orodja za 3D simulacijo proizvodnje svoje kupce aktivneje vključuje v proces razvoja svojih avtomatiziranih linij za peko kruha in pekovskih izdelkov.


Robi Rep, 20.07.2023

branja

Novogoriško podjetje Gostol-Gopan razvija in proizvaja avtomatizirane linije za peko kruha in pekovskih izdelkov, ki jih je moč najti v 50 državah po vsem svetu. V sklopu digitalne preobrazbe podjetja so v svoj razvoj vključili tudi orodje za 3D simulacijo proizvodnje Visual Components, s katerim želijo optimizirati poslovne in delovne procese ter izboljšati izdelke in storitve.

3D simulacija jim omogoča, da svoje rešitve strankam predstavijo bolj intuitivno, znotraj podjetja pa vzpostavijo jasnejšo in hitrejšo komunikacijo. Na samih linijah lahko še pred izdelavo definirajo kritične točke, kot so ozka grla, obenem pa skrajšajo čas programiranja in zagona linije.

Kot za časnik Finance pojasnjuje direktor Fabrizio Korošec, je vizija podjetja "da bi s sodobnimi digitalnimi orodji, kot so 3D-modeliranje in simulacije, lahko kupcu omogočili vpogled v celoten proces načrtovanja linije ter ga vključili v ta proces. S tem bi kupec takoj dobil predstavo o tem, kako bo proizvodna linija postavljena v njegov prostor in kako bo delovala. To je za nas tudi priložnost, da s sodobnimi orodji načrtovanja lažje predvidimo, preverjamo in odkrivamo morebitne težave že med načrtovanjem, preden se sploh lotimo proizvodnje in zagona."

S simulacijo do ključnih rešitev na avtomatizirani liniji v Savdski Arabiji

V Gostol-Gopanu so Visual Components uporabili tudi pri načrtovanju linije za hamburger in hot-dog žemljice v Savdski Arabiji, kjer sta izziv predstavljala razpoložljiv prostor in velik spekter izdelkov. Z Visual Components so načrtovali simulacijski model na podlagi podatkov iz realnega okolja in, kot ugotavlja vodja projektive, Stanislav Leban, "hitreje napredovali pri iskanju rešitev za doseganje kapacitet in drugih izboljšav na liniji."

Avtomatizirana linija za naročnika Al-Hatab iz Savdske Arabije.  

S pomočjo simulacije so na koncu implementirali rešitve, ki so se v njej izkazale za učinkovite. Če vas zanima, kako lahko 3D simulacijo proizvodnje izkoristite tudi v vašem podjetju, stopite v stik z nami. 

Preberite še

Visual Components
Novi Visual Components 4.9: še preglednejše načrtovanje proizvodnje

Visual Components 4.9 prinaša poenostavljeno iskanje po e-knjižnici, možnost organizacije simulacijskega prostora v lažje obvladljive sklope, neposredno povezljivost s krmilniki robotov Yaskawa in Kawasaki in mnogo drugih izboljšav.

Visual Components
Wächter Packautomatik: načrtovanje fleksibilnega pakiranja z roboti

V specialistu za pakirno mehanizacijo so s pomočjo simulacije v Visual Components razvili fleksibilno in visoko učinkovito pakiranje pohištvenih komponent po individualnem naročilu kupca.

Visual Components
Program robota brez kolizij v nekaj klikih?

Visual Components s funkcionalnostjo Via Solver gibe robota generira tako, da se izogne ugotovljenim kolizijam, ki ponavadi nastanejo ob pick and place operacijah ali kompleksnejših procesih.