Visual Components

HME za razvoj in prodajo svojih rešitev stavi na Visual Components

HME je ponudnik celovitih rešitev za industrijske projekte, ki pri razvoju in prodaji modularnega proizvodnega sistema za kartonske palete KraftPal uporablja simulacijo proizvodnje Visual Components.


Robi Rep, 05.10.2021

branja

Palete iz valovitega karona KraftPal X Pallet so inovativen izdelek za industrijsko rabo, ki ob kar 80% nižji masi v primerjavi z lesenimi paletami nudi ustrezne zmogljivosti za vse vrste transporta in omogoča enostavno recikliranje v že vzpostavljenih verigah ponovne uporabe odpadnega kartona. 

paleta KraftPal X Pallet

KraftPal X Pallet je izdelek, ki ga je World Packaging Organisation nagradila z nazivom najinovativnejšega trajnostnega izdelka za tranzit blaga v letu 2021.

Podjetje KraftPal s ciljem razvoja globalne mreže distributerjev svojih palet lokalnim licenčnim partnerjem v okviru licenčne pogodbe omogoča postavitev avtomatizirane linije za proizvodnjo z zmogljivostjo do 3 milijonov palet na leto. 

Slovenska ekipa z odgovorom na globalni izziv

Tukaj v zgodbo o uspehu vstopi gorenjsko podjetje HME Mehatronika. Inženirska ekipa, ki se ukvarja s konceptualizacijo, razvojem in simulacijo izdelkov ter celovitim projektnim vodenjem na industrijski ravni, je v zahtevah, ki so si jih za svojo avtomatizirano linijo postavili v podjetju KraftPal, prepoznala kot priložnost. 

Razvoj modularnega proizvodnega sistema s fleksibilno zasnovo in lastnimi inovativnimi rešitvami izdelave kartonskih palet, je sprejela kot izziv, ki bi ob ustrezni rešitvi omogočil prodor izdelka na svetovne trge.

Visual Components je celovita rešitev

Ob razvoju proizvodne linije so v HME odkrili potrebo po programski rešitvi, ki bi okrepila razvoj in kasnejši marketing sistema. Miha Homar, direktor podjetja, razloži, da so "iskali programsko rešitev, ki bi v fazi razvoja omogočala preverjanje in optimizacijo procesov ter njihovo načrtovanje vse od proizvodnje do kasnejše manipulacije z izdelki, v fazi prodaje pa naročnikom ponudila privlačno predstavitev v virtualnem okolju."

Vse omenjene zahteve so bile za HME izjemnega pomena, saj je proizvodna linija namenjena licenčnim proizvajalcem kartonastih palet po vsem svetu, med slednjimi pa ima vsak svoje prostorske in tehnološke omejitve, ki jih mora HME s ponujeno rešitvijo upoštevati.

Avtomatizirana proizvodna linija podjetja HME, izrisana v programu Visual Components.

Visual Components je ekipo HME s svojimi funkcionalnostmi za simulacijo proizvodnje in izdelavo digitalnih dvojčkov med vsemi rešitvami, ki so jih preizkusili, prepričala kot najprimernejša. 

Pilotni projekt je potrdil prednosti

Visual Components so v HME preizkusili preko pilotnega projekta, v katerem so se s pomočjo naše ekipe lotili simulacije proizvodne linije kartonskih palet v vnaprej določenem, omejenem prostoru na oddaljeni lokaciji. Z možnostjo hitrega sestavljanja možnih postavitev proizvodnih linij z roboti v omejenem prostoru, se je simulacija proizvodnje izkazala kot izjemno zmogljiva rešitev.

Stopite v stik z nami in preverite ali je simulacija proizvodnje nekaj, kar bi tudi vašemu podjetju pomagalo pri razvoju in pridobivanju novih strank.

Preberite še

Izobraževanje
VCK23: od načrtovanja do prodaje in optimizacije proizvodnih rešitev

Gostje iz preko 30 slovenskih podjetij so spoznali prednosti 3D simulacije Visual Components. Svoje izkušnje z njeno uporabo so razkrili predstavniki štirih uglednih slovenskih podjetij.

Visual Components
Vabljeni na Visual Components konferenco 2023

Vam realizacija konceptov proizvodnje v resničnost predstavlja izziv? Pridružite se nam na Visual Components konferenci in spoznajte, kako 3D simulacije velikim in majhnim podjetjem pomagajo do boljših proizvodnih linij in proizvodnje.

Reference
Gostol-Gopan z Visual Components kupcem omogoča vpogled razvoj linij

Novogoriško podjetje s pomočjo orodja za 3D simulacijo proizvodnje svoje kupce aktivneje vključuje v proces razvoja svojih avtomatiziranih linij za peko kruha in pekovskih izdelkov.