ISOTOL: prikaz dimenzij z ISO tolerancami v tabeli risbe

Z dodatno aplikacijo ISOTOL lahko na risbi izdelamo tabelo vseh dimenzij z ISO tolerancami - tako modelnih, kot tudi tistih, izdelanih na risbi.

Napisal Domen Resnik, 03.07.2019 v Tehnična dokumentacija

Verzija: Creo 4.0 - Creo 6.0

ISOTOL je dodatna aplikacija za Creo, ki na risbi izdela tabelo vseh dimenzij z ISO tolerancami. V tabelo se zapišejo tako modelne dimenzije (ukaz Show Model Annotations), kot dimenzije izdelane na risbi (ukaz Dimension). Dimenzije, ki jih želite prikazati v tabeli, na risbi ne smejo biti skrite (Erased). 

Izbirate lahko med štirimi tipi tabel:

Štirje tipi tabel dimenzij z ISO tolerancami

Z uporabo aplikacije ISOTOL lahko pričnete hitro in enostavno:

  • Prenesite aplikacijo ISOTOL, ki je na voljo tukaj.
  • Dokument ISOTOL.zip razširite (unzip).
  • Mapo ISOTOL skopirajte v mapo aplikacije v Audax nastavitvah. Primer poti: C:\PTC\NASTAVITVE\AUDAX_CREO40_V2\aplikacije.
  • Vsebino config.pro v mapi \AUDAX_CREO40_V2\aplikacije\ISOTOL\ skopirajte v svoj začetni »Start in« config.pro. Primer poti vašega začetnega »Start in« config.pro: C:\Creo4.
  • Pri ponovnem zagonu programa Creo vam bo v risbi na voljo zavihek ISOTOL.

Prikaz orodja ISOTOL v ukaznem traku risbe

Poglobljeno znanje o izdelavi risbi in opremljanju z dimenzijami dobite na tečaju Izdelava tehnične dokumentacije

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%