3D tiskalniki

Iz 3D tiskarne: pokrovčki za profile na proizvodni liniji

Pri zasnovi proizvodnih linij nas včasih preseneti kakšna motnja, ki jo je kljub znanju in izkušnjam težko predvideti. V tokratnem utrinku iz 3D tiskarne si oglejmo primer, kjer smo preglavico takšne vrste rešili z maloserijskim 3D tiskom.


Rok Plevnik, 08.05.2023

branja

Kljub temu, da je Origin One del naše 3D tiskarne že kar nekaj časa, nas še vedno navdušuje. V tokratnem utrinku iz 3D tiskarne zato izpostavljamo izdelavo manjše serije pokrovčkov profilov, izdelanih na tem 3D tiskalniku.

Pokrovček se uporablja na profilih, ki so del stroja, na katerem s senzorji poteka zaznavanje prisotnosti različnih komponent. Senzorji so neposredno nad aluminijastimi profili in zaradi njihove eloksacije ne delujejo pravilno. Pokrovčki te  motnje preprečujejo.

Za modelni material smo izbrali vzdržljiv fotopolimer Stratasys Dura56 by Loctite, ki omogoča izjemno kakovost površin in nizko ceno izdelave. 

Strošek 3D tiska je bil 0,98 € na kos. 

Želite spoznati še več utrinkov iz 3D tiskarne? Spremljajte nas na spletni strani v e-novicah, Youtube kanalu ali na Linkedinu

Potrebujete profesionalen 3D tisk z naprednimi materiali ali iščete industrijski 3D tiskalnik? Stopite v stik z nami.

Preberite še

Stratasys P3
DLP tehnologija: hiter, natančen in zanesljiv 3D tisk

DLP je tehnologija 3D tiska, ki izkorišča občutljivost določenih materialov na UV svetlobo. Z obsežnim naborom fotopolimernih smol omogoča izdelavo izjemno natančih kosov v kratkem času.

Materiali za 3D tisk
Somos WeatherX 100: odkrijte 3D tisk vremensko odpornih kosov

Somos WeatherX 100 ponuja izboljšano obstojnost na vremenske vplive, kemikalije in UV svetlobo. S tem je odlična izbira za 3D tisk funkcionalnih prototipov za dolgotrajnejša testiranja in izdelkov za končno uporabo.

3D tiskalniki
Stratasys F370 povečuje učinkovitost razvoja v podjetju Novak M

V podjetju Novak-M so se po obisku našega Centra 3D tiska in analizi vzočnega kosa odločili, da v svoje proizvodne procese vključijo FDM 3D tiskalnik Stratasys F370. Uporabljali ga bodo vse od razvoja do proizvodnje.