3D tiskalniki

Iz 3D tiskarne: pokrovčki za profile na proizvodni liniji

Pri zasnovi proizvodnih linij nas včasih preseneti kakšna motnja, ki jo je kljub znanju in izkušnjam težko predvideti. V tokratnem utrinku iz 3D tiskarne si oglejmo primer, kjer smo preglavico takšne vrste rešili z maloserijskim 3D tiskom.


Rok Plevnik, 08.05.2023

branja

Kljub temu, da je Origin One del naše 3D tiskarne že kar nekaj časa, nas še vedno navdušuje. V tokratnem utrinku iz 3D tiskarne zato izpostavljamo izdelavo manjše serije pokrovčkov profilov, izdelanih na tem 3D tiskalniku.

Pokrovček se uporablja na profilih, ki so del stroja, na katerem s senzorji poteka zaznavanje prisotnosti različnih komponent. Senzorji so neposredno nad aluminijastimi profili in zaradi njihove eloksacije ne delujejo pravilno. Pokrovčki te  motnje preprečujejo.

Za modelni material smo izbrali vzdržljiv fotopolimer Stratasys Dura56 by Loctite, ki omogoča izjemno kakovost površin in nizko ceno izdelave. 

Strošek 3D tiska je bil 0,98 € na kos. 

Želite spoznati še več utrinkov iz 3D tiskarne? Spremljajte nas na spletni strani v e-novicah, Youtube kanalu ali na Linkedinu

Potrebujete profesionalen 3D tisk z naprednimi materiali ali iščete industrijski 3D tiskalnik? Stopite v stik z nami.

Preberite še

3D tiskalniki
Kako 3D tisk s kompoziti izboljšuje proizvodnjo?

3D tisk ponuja hitro, cenovno ugodno izdelavo lahkih in prilagodljivih orodij. Kako to vpliva na proizvodnjo? Odkrijte, kako lahko 3D tisk izboljša učinkovitost, zmanjša stroške ter olajša delo v proizvodnih procesih.

Reference
Gorenje s 3D tiskalniki Stratasys pospešuje razvoj

Gorenje 3D tisk v procese vključuje že od leta 1998, trenutno pa uporabljajo dva industrijska 3D tiskalnika Stratasys. Za Tovarno leta je o tem, kako 3D tisk pospešuje razvoj, spregovoril Gregor Kladnik, vodja prototipnega oddelka.

Creo
Creo se je izkazal na Cool Parts Showcase 2023

Izdelki, zasnovani s pomočjo zmogljivosti za dodajalne tehnologije v Creo, so osvojili kar dve prvi mesti v različnih kategorijah letošnjega Cool Parts Showcase 2023.