Digitalna preobrazba

Iz Tovarne leta: Kako izboljšati razvoj in operativno učinkovitost?

Uspešna podjetja, kot je letošnji prejemnik naziva Tovarna leta, ETI Elektroelement, že danes razmišljajo o prihodnosti. Naš svetovalec za industrijo 4.0 v intervjuju za časnik Finance pojasni, kaj to pomeni na področju digitalne preobrazbe.


Robi Rep, 06.12.2021

branja

V zaključku letošnje izvedbe izbora Tovarna leta so v uredništvu Financ opravili intervju z našim svetovalcem za industrijo 4.0, Hubertom Golletom. 

Hubert je v pogovoru razkril svoj pogled na strategije, s katerimi lahko podjetja izboljšajo svojo razvojno sposobnost in operativno učinkovitost. Pri tem je opozoril na to, da digitalizacija proizvodnje ne more biti glavni vzvod za dvig dodane vrednosti, če se osredotočamo zgolj na to, kako podjetje dela in se ob tem ne vprašamo, kaj podjetje dela. 

Da bi pridobili najboljše posle in najboljše kupce, morajo zato podjetja poglobiti obvladovanje proizvodnih tehnologij in na podlagi razumevanja trga kupcem ponuditi lastne inovativne izdelke. To lahko storijo zgolj z digitalnimi tehnologijami generacije 4.0, v katero sodi tudi industrijski internet stvari (IIoT).

Celoten intervju s Hubertom si preberite na spletni strani tovarne leta.

Preberite še

Digitalna preobrazba
Imate pravo organizacijsko kulturo za digitalno preobrazbo?

Uspeh digitalne preobrazbe industrijskih podjetij je odvisen od njihove sposobnosti ustvarjanja organizacijske kulture, ki povezuje oddelke in zaposlene z različnimi vlogami ter omogoča sledenje vzpostavljeni strategiji digitalizacije.

Digitalna preobrazba
Volvo Group kakovost zagotavlja s pomočjo digitalne niti

Volvo Group je z uvedbo obogatene resničnosti in vzpostavitvijo digitalne niti omogočil najvišjo možno stopnjo zagotavljanja kakovosti v svojem proizvodnem procesu.

Digitalna preobrazba
Proizvajalec električnih vozil e.Go digitalno nit vpeljuje z rešitvami PTC

V tekmovalni avtomobilski industriji si morajo start-up podjetja prostor izboriti z drugačnim pristopom do dejavnosti. Nemški proizvajalec električnih vozil e.Go je svojo vizijo sodobne mobilnosti oprl na vzpostavev digitalne niti s pomočjo rešitev PTC.