Digitalna preobrazba

Iz Tovarne leta: Upravljanje življenjskega cikla izdelka kot vir dodane vrednosti

Podjetja, ki vpeljejo PLM sistem, vzpostavijo temelje za digitalno nit, ki povezuje najrazličnejše vidike njihovega poslovanja. V časniku Finance so se o tem pogovarjali s skrbnikom sistema projektne pisarne v LTH Castingsu in našim strokovnjakom za PLM rešitve.


Robi Rep, 27.06.2022

branja

Sistem PLM v enotni platformi pomaga pri upravljanju podatkov o izdelkih in projektih, vodenju proizvodnega procesa ter upravljanju kakovosti in informacij o storitvah ter tako ključnim deležnikom zagotavlja enoten vir informacij o izdelku skozi njegov celotni življenjski cikel.

Gregor Berce za časnik Finance pojasni, da programsko opremo za upravljanje življenjskega cikla izdelka Windchill v skupini uporablja približno 300 uporabnikov. (foto: Finance)

Z našim PLM strokovnjakom, Boštjanom Lukančičem in skrbnikom sistema projektne pisarne v podjetju LTH Castings, Gregorjem Bercetom, se je pogovarjala urednica Tovarne Leta, ki deluje pod okriljem časnika Finance. Pogovor se je dotaknil PLM sistema Windchill kot vira dodane vrednosti, trenutnih praks v Sloveniji in praktičnih primerov uporabe PLM v LTH Castings. 

Celoten članek je na voljo na tej povezavi.

Preberite še

Digitalna preobrazba
Od CAD kaosa do konsolidiranega razvoja izdelkov

Uporaba različnih CAD sistemov hkrati v podjetjih ni nič nenavadnega, prava redkost pa so podjetja, ki znajo multi-CAD okolje vzdrževati tako dobro, da ne predstavlja ovire produktivnosti in kakovosti.

Digitalna preobrazba
Simulacije v realnem času: takojšen vpogled v spremembe

Kako razvojne cikle narediti učinkovitejše? Prenesite eKnjigo in spoznajte, kako vam pri tem lahko pomaga simulacija v realnem času, ki omogoča hkratno konstruiranje in simulacijo.

Digitalna preobrazba
JUMP: projekt Digitalni skok za digitalno preobrazbo gospodarstva

Konzorcij desetih slovenskih podjetij je v okviru razpisa »Digitalna preobrazba gospodarstva (JR Digit NOO)« pridobil sofinanciranje projekta Digitalni skok (JUMP). Njegova rdeča nit bo povezovanje podatkovnih jezer in čezoddelčna digitalna preobrazba.