Digitalna preobrazba

Iz Tovarne leta: Upravljanje življenjskega cikla izdelka kot vir dodane vrednosti

Podjetja, ki vpeljejo PLM sistem, vzpostavijo temelje za digitalno nit, ki povezuje najrazličnejše vidike njihovega poslovanja. V časniku Finance so se o tem pogovarjali s skrbnikom sistema projektne pisarne v LTH Castingsu in našim strokovnjakom za PLM rešitve.


Robi Rep, 27.06.2022

branja

Sistem PLM v enotni platformi pomaga pri upravljanju podatkov o izdelkih in projektih, vodenju proizvodnega procesa ter upravljanju kakovosti in informacij o storitvah ter tako ključnim deležnikom zagotavlja enoten vir informacij o izdelku skozi njegov celotni življenjski cikel.

Gregor Berce za časnik Finance pojasni, da programsko opremo za upravljanje življenjskega cikla izdelka Windchill v skupini uporablja približno 300 uporabnikov. (foto: Finance)

Z našim PLM strokovnjakom, Boštjanom Lukančičem in skrbnikom sistema projektne pisarne v podjetju LTH Castings, Gregorjem Bercetom, se je pogovarjala urednica Tovarne Leta, ki deluje pod okriljem časnika Finance. Pogovor se je dotaknil PLM sistema Windchill kot vira dodane vrednosti, trenutnih praks v Sloveniji in praktičnih primerov uporabe PLM v LTH Castings. 

Celoten članek je na voljo na tej povezavi.

Preberite še

Članek
Raziskovanje strukturne analize v Creo Ansys Simulation

Z numeričnimi simulacijami lahko izvedemo validacijo modelov, ki je ključna pri snovanju in optimizaciji izdelkov. Na realnem primeru spoznajte, kako pri tem pomaga Creo Ansys Simulation.

3D tiskalniki
Kako izgleda 24/7 avtomatizacija proizvodnje s 3D tiskom?

Stratasys je pripravil prikaz delovanja avtomatizirane proizvodne celice, v kateri 3D tisk poteka neprestano in skoraj brez posegov operaterjev.

Reference
Gostol-Gopan z Visual Components kupcem omogoča vpogled razvoj linij

Novogoriško podjetje s pomočjo orodja za 3D simulacijo proizvodnje svoje kupce aktivneje vključuje v proces razvoja svojih avtomatiziranih linij za peko kruha in pekovskih izdelkov.