Rešitve

Izkoriščate vse, kar ponuja vaš Creo?

Creo z vsako novo verzijo prinaša zmogljivosti, ki uporabnikom prinašajo izboljšane načine dela in dvigujejo kakovost modelov. Ste prepričani, da veste za vse, kar ponuja vaš Creo?


Robi Rep, 18.10.2021

branja

Tekoče obveznosti inženirjem običajno preprečujejo sledenje množici novosti, ki redno prihajajo v programsko opremo Creo. A se je včasih še kako vredno ustaviti in vprašati "ali izkoriščam vse, kar mi program ponuja"

Oglejmo si nekaj primerov funkcionalnosti z močnim vplivom na delo inženirjev.

Hitreje do najboljšega izdelka s simulacijami

Ste si kdaj želeli, da bi imeli več časa za dokončanje zasnove izdelka? Vse prepogosto nas proračuni in roki za oddajo silijo, da se zadovoljimo z izdelkom, ki je le "dovolj dober". 

S Creo je lahko vsak vaš model najboljši. Z nekaj manjšimi prilagoditvami delovnega procesa in izkoriščanjem tehnologij v Creo lahko do najboljših možnih rezultatov konstruiranja pridete veliko hitreje. V eKnjigi Reworking Your Workflow for Better Product Design spoznajte:

  • zakaj je izzive pri konstruiranju vredno nasloviti zgodaj,
  • prednosti analize izdelka z obremenitvami in omejitvami že v fazi oblikovne zasnove,
  • prebojne načine preizkušanja večjega števila zasnov brez vpliva na čas.

Creo ponuja celovit nabor orodij za simulacije in analize 3D modelov, med katerimi so tudi tista, razvita v sodelovanju s priznanimi razvijalci rešitev za simulacije Ansys in Simerics

Enostavnejše delo s kosi z multibody konstruiranjem

Creo 7 je uporabnikom prvič ponudil multibody konstruiranje (multibody design), ki na eni strani predstavlja eno od osnovnih CAD funkcionalnosti, na drugi pa je temelj za uporabo naprednejših tehnologij, kot so generativni razvoj, 3D tiskanje in simulacije.

V kolikor uporabljate Creo od verzije 7 dalje, lahko multibody konstruiranje preizkusite že naslednjič, ko boste želeli:

  • vzpostaviti soodvisnost med dvema kosoma,
  • razdeliti kos na več delov ali
  • uporabiti več materialov hkrati v enem kosu.

Preizkusite multibody konstruiranje in odkrijte še množico drugih načinov, na katere vam lahko pomaga do večje produtktivnosti.

Sočasen razvoj od zgoraj navzdol

Kompleksnosti sočasnega razvoja ni mogoče odpraviti, z načini deljenja ključnih informacij o sestavih pa ga je mogoče narediti bolj robustnega in časovno manj potratnega. Creo modul AAX (Advanced Assembly Extension) po principu konstruiranja "od zgoraj navzdol" (top down) vsem deležnikom omogoča lažje medsebojno deljenje ključnih geometrij in poenostavljenih delov sestavov.

Spoznajte več o AAX

Creo postaja vedno boljši

Proizvajalec Creo, podjetje PTC, novih verzij ne izdaja zgolj zaradi kozmetičnih popravkov. Uporabniki najnovejših verzij Creo lahko izkoriščajo prebojne tehnologije pri razvoju svojih izdelkov in na ta način ostajajo korak pred konkurenco. 

O številnih novostih redno govorijo naši aplikativni inženirji. Ostanite na tekočem z našimi rubrikami Nasveti in triki, Namig meseca ali AxWebinar, za vprašanja pa so vam na voljo tudi naši prodajni svetovalci.

Preberite še

Nasveti & triki
9 nasvetov, ki jih pri delu s Creo upoštevajo najboljši inženirji

Včasih za hitrejše in boljše rezultate ne potrebujemo velikih sprememb v načinu dela. Preverite, ali upoštevate 9 nasvetov, na katere se pri delu s Creo zanašajo najboljši inženirji.

Rešitve
Vabljeni na virtualno CAD konferenco

Udeležite se brezplačne virtualne konference s strokovnjaki PTC in vodjem razvoja v podjetju Triumph ter spoznajte, kaj zmore in prinaša povsem novi Creo 9.

Aplikativne minute
Aplikativne minute: multibody modeliranje

Z multibody operacijami lahko v Creo veliko enostavneje pridemo do različnih oblik naših modelov. Spoznajte jih v tokratnih Aplikativnih minutah.