Izriši kvadratno enačbo (in druge grafe) s programom Mathcad

Ti opravljen test matematike ne da spati in te rešitve vedno zanimajo še preden je popravljen? Mathcad ti omogoča, da grafe in druge račune preveriš hitro in enostavno.

Napisal Jaka Župevc, 15.09.2020 v Nasveti & triki

Mathcad je domiselno orodje, ki deluje kot zelo zmogljivo računalo, a ga lahko uporabljaš tako enostavno, kot papirnat zvezek in svinčnik. V njem lahko izvajaš preračune enačb, pišeš poročila, izrisuješ grafe, vstavljaš slike in še mnogo drugega, kar pride prav pri delu inženirja. Rečemo lahko, da je Mathcad neke vrste digitalni inženirski zvezek.

Zaradi tega ga lahko s pridom uporabljaš tudi za preverjanje svojega znanja. Nalogo lahko hitro poustvariš v Mathcad in ugotoviš ali je bila tvoja rešitev na testu pravilna ali (žal) napačna.

Preračune, izdelane v Mathcad, lahko povežeš tudi z modelom v Creo in ga na ta način upravljaš. Za več informacij o tem si oglej ta prispevek.

Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.