Izvoz 3D modela v STEP format

Creo 4.0 je prinesel nekaj novosti v vmesnik za izvažanje v STEP format, ki omogočajo širok spekter nastavitev izvoza in njihovo shranjevanje.

Napisal Klemen Mostar, 19.11.2018 v Nasveti & triki

Verzija: Creo 4.0 - Creo 5.0

Novi vmesnik za izvoz modela v STEP, ki je na voljo od verzije Creo 4.0, omogoča izbiro med širokim spektrom različnih nastavitev za izvoz 3D modela, dodane pa so tudi nastavitve za izvoz sestava.

Do vmesnika za izvažanje STEP formatov lahko dostopamo na dva načina:

  • preko »Save a Copy« pojavnega okna z izbiro tipa STEP in s pritiskom na ukaz Options ali
  • preko File – Options – Data Exchange – Export Profiles – STEP – Setup Export Profiles.

Shranjevanje nastavitev

Izbrane nastavitve lahko v prenovljenem vmesniku s pomočjo profilov shranimo in jih lahko pri nadaljnjih izvažanjih v STEP model na hiter način naložimo preko spodnjih dveh ukazov, ki se nahajata znotraj vmesnika.

Privzeti profil nastavimo v »Creo Parametric Options« v kategoriji »Data Exchange«.

Izbira plasti in koordinatnega sistema

Do možnosti za izbor plasti in površin, ki jih želimo izvoziti, sedaj pridemo tako, da pri »Save a Copy« pojavnem oknu obkljukamo možnost »Customize Export« in pritisnemo OK.

Odpre se nam »Export STEP« pojavno okno v katerem lahko definiramo zgoraj omenjeni opciji. V tem oknu lahko definiramo tudi nov koordinatni sistem, ki ga želimo uporabiti pri izvozu. V kolikor je opcija Coordinate system obarvana sivo, moramo v »STEP Export Profile Settings« odkljukati opcijo Annotations.

S pritiskom na gumb »Export« izvozimo izbrani model v STEP format.

Še več koristnih nasvetov in poglobljeno znanje o funkcionalnosti programske opreme Creo lahko pridobite na naših tečajih.

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%