Digitalna preobrazba

JUMP: projekt Digitalni skok za digitalno preobrazbo gospodarstva

Konzorcij desetih slovenskih podjetij je v okviru razpisa »Digitalna preobrazba gospodarstva (JR Digit NOO)« pridobil sofinanciranje projekta Digitalni skok (JUMP). Njegova rdeča nit bo povezovanje podatkovnih jezer in čezoddelčna digitalna preobrazba.


Hubert Golle, 05.12.2022

branja

Konzorcij desetih slovenskih podjetij je v okviru razpisa »DIGITALNA PREOBRAZBA GOSPODARSTVA (JR Digit NOO)« pridobil sofinanciranje projekta z nazivom: Digitalni skok (kratica JUMP). Projekt poteka od 3.5.2022 dalje in traja eno leto in enajst mesecev. Celotna vrednost projekta znaša 6.650.650 EUR, naložba je sofinancirana v višini 2.199.550 EUR. Namen projekta Digitalni skok je vzpostavitev naprednega nivoja spremljanja, obvladovanja in izmenjave podatkov ter avtomatizacije procesov in asistence pri odločanju. Rdeča nit bo povezovanje podatkovnih jezer in čezoddelčna digitalna preobrazba. 

Po realizaciji projekta pričakujemo zmanjšanje stroškov obvladovanja procesov, boljšo pretočnost, kar bo izboljšalo agilnost in konkurenčnost poslovanja konzorcijskih partnerjev. Vzpostavili bomo centralno informacijsko hrbtenico in s tem izboljšali sledljivost podatkov, kar bo omogočilo hitrejše odkrivanje napak in implementacijo sprememb. Dodatno optimizacijo in znižanje proizvodnih stroškov bomo dosegli z namestitvijo prilagodljivih robotov, z vzpostavitvijo več orodij inteligentne analitike podatkov, ki bo omogočila hitrejše odločanje in manj napak pri planiranju proizvodnje, napovedovanju potreb in vzdrževanju orodij. 

Projekt Digitalni skok bo sodelujočim podjetjem, ki razvijajo digitalne produkte, omogočil razvojno platformo, referenčne namestitve svojih rešitev in boljše profiliranje le-teh ter posledično izboljšal njihove kompetence in konkurenčne možnosti na rastočem trgu digitalnih storitev.

Podjetja, ki sodelujejo v projektu JUMP, so: 

  • KOLEKTOR Upravljanje naložb d.d., ki je vodilni partner,
  • KOLEKTOR MOBILITY Upravljanje naložb d.o.o.,
  • KOLEKTOR KFH, pogonski sistemi in komponente d.o.o., 
  • KOLEKTOR SIKOM Komutacijski in rotacijski sistemi d.o.o., 
  • KOLEKTOR ORODJARNA Načrtovanje in izdelava orodij ter orodjarske storitve d.o.o., 
  • QLECTOR, razvoj celovitih rešitev za pametne tovarne, d.o.o.,
  • DOMEL Holding, d.d., 
  • DOMEL, Elektromotorji in gospodinjski aparati, d.o.o., 
  • ŠPICA INTERNATIONAL sistemi za avtomatsko identifikacijo d.o.o., 
  • AUDAX računalniški in industrijski inženiring d.o.o.

Naložbo „Financira Evropska unija – NextGenerationEU“. Naložba je del ukrepov načrta, ki se financira iz mehanizma Načrt za okrevanje in odpornost (www.noo.gov.si). Cilj načrta je ublažiti gospodarske in socialne posledice pandemije COVID-19 ter zagotoviti, da bo gospodarstvo in družba bolj trajnostna, odpornejša ter bolje pripravljena na izzive in priložnosti zelenega in digitalnega prehoda. Več o financiranju s strani EU na spletni strani www.evropskasredstva.si

Preberite še

Digitalna preobrazba
Toro s Creo Illustrate učinkoviteje izdeluje razumljivejša navodila

Proizvajalec opreme za urejanje zelenih površin Toro je v želji izboljšanja svoje učinkovitosti in natančnosti uvedel programsko opremo za tehnične ilustracije PTC Creo Illustrate.

Fakultete in šole
Audax natečaj je postal sinonim odkrivanja mladih talentov

Audax natečaj se že 14 let izkazuje kot izjemen način spodbujanja kreativnosti in odkrivanja inženirskih talentov. Kot takega ga poleg šol prepoznava tudi pristojno ministrstvo, kar je v izjavi potrdil njegov sekretar, dr. Borut Čampelj.

Digitalna preobrazba
The Third Angle: podcast o inženirstvu iz vseh kotov

Če poslušate podcaste, si morate the Third Angle dodati na seznam predvajanja. Izjemne zgodbe iz inženirskega sveta vas bodo pričakale na vsaka dva tedna.