Digitalna preobrazba

JUMP: projekt Digitalni skok za digitalno preobrazbo gospodarstva

Konzorcij desetih slovenskih podjetij je v okviru razpisa »Digitalna preobrazba gospodarstva (JR Digit NOO)« pridobil sofinanciranje projekta Digitalni skok (JUMP). Njegova rdeča nit bo povezovanje podatkovnih jezer in čezoddelčna digitalna preobrazba.


Hubert Golle, 05.12.2022

branja

Konzorcij desetih slovenskih podjetij je v okviru razpisa »DIGITALNA PREOBRAZBA GOSPODARSTVA (JR Digit NOO)« pridobil sofinanciranje projekta z nazivom: Digitalni skok (kratica JUMP). Projekt poteka od 3.5.2022 dalje in traja eno leto in enajst mesecev. Celotna vrednost projekta znaša 6.650.650 EUR, naložba je sofinancirana v višini 2.199.550 EUR. Namen projekta Digitalni skok je vzpostavitev naprednega nivoja spremljanja, obvladovanja in izmenjave podatkov ter avtomatizacije procesov in asistence pri odločanju. Rdeča nit bo povezovanje podatkovnih jezer in čezoddelčna digitalna preobrazba. 

Po realizaciji projekta pričakujemo zmanjšanje stroškov obvladovanja procesov, boljšo pretočnost, kar bo izboljšalo agilnost in konkurenčnost poslovanja konzorcijskih partnerjev. Vzpostavili bomo centralno informacijsko hrbtenico in s tem izboljšali sledljivost podatkov, kar bo omogočilo hitrejše odkrivanje napak in implementacijo sprememb. Dodatno optimizacijo in znižanje proizvodnih stroškov bomo dosegli z namestitvijo prilagodljivih robotov, z vzpostavitvijo več orodij inteligentne analitike podatkov, ki bo omogočila hitrejše odločanje in manj napak pri planiranju proizvodnje, napovedovanju potreb in vzdrževanju orodij. 

Projekt Digitalni skok bo sodelujočim podjetjem, ki razvijajo digitalne produkte, omogočil razvojno platformo, referenčne namestitve svojih rešitev in boljše profiliranje le-teh ter posledično izboljšal njihove kompetence in konkurenčne možnosti na rastočem trgu digitalnih storitev.

Podjetja, ki sodelujejo v projektu JUMP, so: 

  • KOLEKTOR Upravljanje naložb d.d., ki je vodilni partner,
  • KOLEKTOR MOBILITY Upravljanje naložb d.o.o.,
  • KOLEKTOR KFH, pogonski sistemi in komponente d.o.o., 
  • KOLEKTOR SIKOM Komutacijski in rotacijski sistemi d.o.o., 
  • KOLEKTOR ORODJARNA Načrtovanje in izdelava orodij ter orodjarske storitve d.o.o., 
  • QLECTOR, razvoj celovitih rešitev za pametne tovarne, d.o.o.,
  • DOMEL Holding, d.d., 
  • DOMEL, Elektromotorji in gospodinjski aparati, d.o.o., 
  • ŠPICA INTERNATIONAL sistemi za avtomatsko identifikacijo d.o.o., 
  • AUDAX računalniški in industrijski inženiring d.o.o.

Naložbo „Financira Evropska unija – NextGenerationEU“. Naložba je del ukrepov načrta, ki se financira iz mehanizma Načrt za okrevanje in odpornost (www.noo.gov.si). Cilj načrta je ublažiti gospodarske in socialne posledice pandemije COVID-19 ter zagotoviti, da bo gospodarstvo in družba bolj trajnostna, odpornejša ter bolje pripravljena na izzive in priložnosti zelenega in digitalnega prehoda. Več o financiranju s strani EU na spletni strani www.evropskasredstva.si

Preberite še

Windchill
LiveWorx: inovacije v življenjskih ciklih izdelkov z Windchill

Na konferenci LiveWorx smo lahko prisluhnili tudi novostim v PLM strategijah in inovacijah, ki podjetjem pomagajo pri reševanju kompleksnih izzivov v sodobni industriji.

3D CAD
LiveWorx: kaj je novega v Creo in kaj še prihaja?

Eno od osrednjih predavanj letošnjega LiveWorxa je bilo namenjeno pregledu novosti v zadnji izdaji programske opreme Creo in njeni prihodnosti.

Digitalna preobrazba
Ste zamudili kako LiveWorx predavanje? Oglejte si ga na zahtevo

Če ste zamudili katero izmed predavanj na letošnji konferenci LiveWorx, si ga morda lahko ogledate na zahtevo. PTC je pripravil izbor ključnih tem, ki so na voljo v arhivu posnetkov.