3D tiskalniki

Kako 3D tisk s kompoziti izboljšuje proizvodnjo?

3D tisk ponuja hitro, cenovno ugodno izdelavo lahkih in prilagodljivih orodij. Kako to vpliva na proizvodnjo? Odkrijte, kako lahko 3D tisk izboljša učinkovitost, zmanjša stroške ter olajša delo v proizvodnih procesih.


Robi Rep, 15.11.2023

branja

Različna držala, pritrdila in druga proizvodna orodja so nepogrešljiv del vsakega proizvodnega procesa. Večina proizvajalcev se še vedno zanaša na konvencionalna orodja, ki so običajno izdelana iz obdelanih in skupaj privijačenih ali zvarjenih kosov. In čeprav so takšna orodja temelj proizvodnje že vse od začetka industrijske dobe, pa 3D tiskana orodja v nasprotju s klasičnimi ponujajo številne prednosti.

Prenesite brezplačno eKnjigo

Prenesite brezplačno eKnjigo in spoznajte ali je 3D tisk prava rešitev za učinkovitejšo izdelavo orodij tudi v vašem podjetju.

Prenesite eKnjigo

V brezplačni eKnjigi si preberite vse o prednostih integracije 3D tiska v proces izdelave proizvodnih orodij:

  • prednosti in slabosti klasičnih orodjarskih metod,
  • primere podjetij, v katerih so vpeljali 3D tisk za izdelavo orodij,
  • stroškovne in časovne primerjave med 3D tiskom in klasičnimi metodami,
  • splošne prednosti izdelave orodij s 3D tiskom ter
  • najprimernejše materiale za izdelavo orodij s 3D tiskom in vodnik po njihovi izbiri

Ne ustavite se zgolj pri eKnjigi. Za dodatna vprašanja in svetovanje glede uvedbe 3D tiska v vaše podjetje smo vam na voljo v Centru 3D tiska. Stopite v stik z nami še danes.

Preberite še

3D tiskalniki
Stratasys F370 povečuje učinkovitost razvoja v podjetju Novak M

V podjetju Novak-M so se po obisku našega Centra 3D tiska in analizi vzočnega kosa odločili, da v svoje proizvodne procese vključijo FDM 3D tiskalnik Stratasys F370. Uporabljali ga bodo vse od razvoja do proizvodnje.

Materiali za 3D tisk
3D tisk s kompozitnimi materiali

Kompoziti iz osnovnega in ojačitvenih materialov, kot so ogljikova, steklena ali aramidna vlakna, omogočajo večjo trdnost, manjšo težo in večjo odpornost izdelkov. S tem razširjajo možnosti uporabe 3D tiska v različnih industrijskih aplikacijah.

3D tiskalniki
Stratasys F3300 je izdelek leta revije Industrial Production

Prestižna nagrada "Izdelek leta" nemške revije Industrial Production 3D tiskalnik Stratasys F3300 postavlja v vlogo ključnih nosilcev napredka tehnologije dodajalne proizvodnje.