3D tiskalniki

Kako 3D tisk s kompoziti izboljšuje proizvodnjo?

3D tisk ponuja hitro, cenovno ugodno izdelavo lahkih in prilagodljivih orodij. Kako to vpliva na proizvodnjo? Odkrijte, kako lahko 3D tisk izboljša učinkovitost, zmanjša stroške ter olajša delo v proizvodnih procesih.


Robi Rep, 15.11.2023

branja

Različna držala, pritrdila in druga proizvodna orodja so nepogrešljiv del vsakega proizvodnega procesa. Večina proizvajalcev se še vedno zanaša na konvencionalna orodja, ki so običajno izdelana iz obdelanih in skupaj privijačenih ali zvarjenih kosov. In čeprav so takšna orodja temelj proizvodnje že vse od začetka industrijske dobe, pa 3D tiskana orodja v nasprotju s klasičnimi ponujajo številne prednosti.

Prenesite brezplačno eKnjigo

Prenesite brezplačno eKnjigo in spoznajte ali je 3D tisk prava rešitev za učinkovitejšo izdelavo orodij tudi v vašem podjetju.

Prenesite eKnjigo

V brezplačni eKnjigi si preberite vse o prednostih integracije 3D tiska v proces izdelave proizvodnih orodij:

  • prednosti in slabosti klasičnih orodjarskih metod,
  • primere podjetij, v katerih so vpeljali 3D tisk za izdelavo orodij,
  • stroškovne in časovne primerjave med 3D tiskom in klasičnimi metodami,
  • splošne prednosti izdelave orodij s 3D tiskom ter
  • najprimernejše materiale za izdelavo orodij s 3D tiskom in vodnik po njihovi izbiri

Ne ustavite se zgolj pri eKnjigi. Za dodatna vprašanja in svetovanje glede uvedbe 3D tiska v vaše podjetje smo vam na voljo v Centru 3D tiska. Stopite v stik z nami še danes.

Preberite še

3D tiskalniki
Toyota inovacije pospešuje s 3D tiskalnikom Stratasys F3300

Toyota se je odločila za novi Stratasys F3300, ki bo podpiral inovacije, prototipiranje in proizvodnjo. Z njim ciljajo na nižje stroške, boljšo odzivnost in večjo natančnost, kar se odlično ujema s Toyotinim ugledom.

Reference
Gorenje s 3D tiskalniki Stratasys pospešuje razvoj

Gorenje 3D tisk v procese vključuje že od leta 1998, trenutno pa uporabljajo dva industrijska 3D tiskalnika Stratasys. Za Tovarno leta je o tem, kako 3D tisk pospešuje razvoj, spregovoril Gregor Kladnik, vodja prototipnega oddelka.

3D tiskalniki
Iz 3D tiskarne: preko noči do 512 distančnikov za proizvodnjo linijo

Ko v proizvodnji potrebujete rezervni del, je lahko dobavni rok vaš najhujši sovražnik. V 3D tiskarni smo preko noči poskrbeli za 512 kosov, ki so omogočili nemoteno delo.