3D tiskalniki

Kako izgleda 24/7 avtomatizacija proizvodnje s 3D tiskom?

Stratasys je pripravil prikaz delovanja avtomatizirane proizvodne celice, v kateri 3D tisk poteka neprestano in skoraj brez posegov operaterjev.


Robi Rep, 28.07.2023

branja

Stratasys je proizvodno celico, ki so jo prvič predstavili na sejmu Formnext, izdelal z namenom prikaza, kako lahko tehnologijo P3 (programabilne fotopolimerizacije) aktivno vključimo v proizvodnjo brez dodatnih izzivov. 

Ko namreč v proizvodnjo vključujemo vedno več 3D tiska, se povečuje tudi potreba po dodatnem ročnem delu, kar ima lahko negativen vpliv na kakovost in ponovljivost, s tem pa tudi na dobavne roke in stroške. Z avtomatizirano proizvodno celico so pri Stratasysu dokazali, da je 3D tisk mogoče uvesti v proizvodnjo praktično brez povečanja dela operaterjev in skoraj s popolno ponovljivostjo. 

Proizvodni proces poteka po naslednjih korakih:

  • Kosi so natisnjeni na 3D tiskalniku Origin One.
  • Robotska roka glavo z natisnjenimi kosi odstrani iz naprave.
  • Glava se premakne do čistilne postaje.
  • Po čiščenju se kosi izpostavijo UV svetlobi.
  • Končani kosi se odstranijo iz glave in shranijo v zaboj.
  • Prazna glava se vrne do naslednjega prostega 3D tiskalnika in cikel se ponovi.

Avtomatizirana celica je zasnovana tako, da lahko vključuje poljubno število 3D tiskalnikov in različne opreme za post-procesiranje. 

Preberite še

3D tiskalniki
Kako 3D tisk s kompoziti izboljšuje proizvodnjo?

3D tisk ponuja hitro, cenovno ugodno izdelavo lahkih in prilagodljivih orodij. Kako to vpliva na proizvodnjo? Odkrijte, kako lahko 3D tisk izboljša učinkovitost, zmanjša stroške ter olajša delo v proizvodnih procesih.

Reference
Gorenje s 3D tiskalniki Stratasys pospešuje razvoj

Gorenje 3D tisk v procese vključuje že od leta 1998, trenutno pa uporabljajo dva industrijska 3D tiskalnika Stratasys. Za Tovarno leta je o tem, kako 3D tisk pospešuje razvoj, spregovoril Gregor Kladnik, vodja prototipnega oddelka.

3D tiskalniki
Iz 3D tiskarne: preko noči do 512 distančnikov za proizvodnjo linijo

Ko v proizvodnji potrebujete rezervni del, je lahko dobavni rok vaš najhujši sovražnik. V 3D tiskarni smo preko noči poskrbeli za 512 kosov, ki so omogočili nemoteno delo.