Digitalna preobrazba

Kako vizualna navodila v LTH Castingsu zmanjšujejo možnost loma orodij?

Za časnik Finance smo pojasnili, kako 3D vizualna navodila v LTH Castingsu zmanjšujejo možnost loma zahtevnih orodij za tlačni liv zaradi nepoznavanja koncepta delovanja.


Robi Rep, 24.02.2023

branja

Dobro razumevanje tehničnih vsebin in postopkov je odločilno za učinkovito in varno delo, najsi gre za specifikacije na ravni izdelka, montažna navodila, kontrolne postopke ali pa za zahtevne nastavitve stroja, za časnik Finance pojasnjuje naš svetovalec svetovalec za industrijo 4.0, Hubert Golle.

Proizvodni delavci so pogosto deležni premalo kakovostnih informacij na delovnem mestu, sodobne digitalne tehnologije pa omogočajo velike izboljšave prav pri njihovi uposobljenosti.

Prikaz možnosti, ki jih za izdelavo in uporabo tehnične dokumentacije ponuja Creo Illustrate

V intervjuju, ki je v celoti brezplačno na voljo na spletni strani Financ, boste izvedeli, kako nove tehnologije omogočajo reševanje izzivov, ki jih v okolju vse kompleksnejših izdelkov in naprav povzročajo klasična besedilna delovna navodila.

Spoznali boste tudi primer LTH Castingsa, kjer z izdelavo vizualnih tehničnih navodil na podlagi 3D CAD modelov orodjarjem nazorno pojasnjujejo koncept delovanja orodij za tlačni liv.

Preberite še

Digitalna preobrazba
Toro s Creo Illustrate učinkoviteje izdeluje razumljivejša navodila

Proizvajalec opreme za urejanje zelenih površin Toro je v želji izboljšanja svoje učinkovitosti in natančnosti uvedel programsko opremo za tehnične ilustracije PTC Creo Illustrate.

Fakultete in šole
Audax natečaj je postal sinonim odkrivanja mladih talentov

Audax natečaj se že 14 let izkazuje kot izjemen način spodbujanja kreativnosti in odkrivanja inženirskih talentov. Kot takega ga poleg šol prepoznava tudi pristojno ministrstvo, kar je v izjavi potrdil njegov sekretar, dr. Borut Čampelj.

Digitalna preobrazba
The Third Angle: podcast o inženirstvu iz vseh kotov

Če poslušate podcaste, si morate the Third Angle dodati na seznam predvajanja. Izjemne zgodbe iz inženirskega sveta vas bodo pričakale na vsaka dva tedna.