Reference

Kolektor se pri razvoju pršilke Liquishot zanaša na Creo in Windchill

Ena od inovativnih rešitev oddelka COR črpalk v podjetju Kolektor Mobility je tudi baterijska tlačna pršilka Liquishot. Medtem ko Creo uporabljajo za konstruiranje, je Windchill ključen za upravljanje s spremembami, sodelovanje in montažo.


Robi Rep, 09.11.2022

branja

Oddelek COR črpalk je del podjetja Kolektor Mobility, ki zaposluje približno 1500 ljudi po Sloveniji in tujini. Ukvarja se z razvojem in proizvodnjo nove inovativne tehnologe volumetrične črpalke, ki je vgrajena v različne končne izdelke. Eden od takšnih je tudi baterijska tlačna pršilka Liquishot, ki je namenjena končnim uporabnikom iz področij navitke, splošne industrije, športa in kmetijstva. 

V izpostavah podjetja Kolektor Mobility v Logatcu in Ljubljani smo preverili, kako poteka razvoj pršilke Liquishot in kakšno vlogo imata v njem Creo in Windchill.  

Liquishot v Logatcu nastaja s pomočjo slovenskega znanja ter rešitev Creo in Windchill 

COR tehnologija v pršilki Liquishot je v celoti plod slovenskega znanja, pri razvoju pa so sodelovala številna slovenska podjetja. Matija Črv in Gregor Mišmaš iz oddelka COR črpalk sta nam pojasnila, kako je potekal razvoj, kakšne so prednosti omenjene tehnologije in na kakšne načine sta jim v pomoč Creo in Windchill. 

Videoposnetek je na voljo tudi na našem Youtube kanalu.

Kot pove Matija, konstruiranje črpalke poteka v Creo, Windchill pa je ključen za sledenje spremembam, sodelovanje med oddelki ter pregledovanje modelov v montaži in delavnici.

Ljubljanski iDrium je "valilnica" kadrov in podpora razvoju inovativnih izdelkov

Del Kolektor Mobility je tudi raziskovalna študentska skupina iDrium, ki s štipendisti iz Fakulete za strojništvo in Fakultete za elektrotehniko sodeluje pri prototipnih projektih. Pogosto se ukvarjajo z razvojem testnih mest za zmogljivost in vzdržljivost črpalk, ki so nepogrešljiva pri razvoju rešitev podjetja. Tako kot njihovi kolegi iz Logatca, tudi v Ljubljani uporabljajo Creo in Windchill, o čemer nam je več povedal vodja skupine, Mitja Hvala.

Videoposnetek je na voljo tudi na našem Youtube kanalu.

V iDriumu se študentje hitro naučijo dela z orodji, ki jih uporabljajo na nivoju celotnega Kolektorja. S tem pridobijo izkušnjo dela v velikem industrijskem podjetju in se pripravijo na začetek svoje inženirske kariere. Kot pove Mitja, je v njihovi skupini velik poudarek na izobraževanju, zato študentom nudijo tudi možnost usposabljanja na Audax tečajih

Stopite v stik z nami in spoznajte, kako lahko Creo in Windchill pri razvoju izdelkov pomagata tudi vašemu podjetju. 

Preberite še

Webinar
Volvo: upravljanje kompleksnosti z modularnimi platformami Windchill

Na webinarju z vodjo rešitev PLM pri Volvo Construction Equipment in odkrijte, kako eden največjih proizvajalcev težke mehanizacije uporablja Windchill za razvoj platform, združevanje obstoječih sistemov in optimizacijo delovnih procesov.

Windchill
Yaskawa PLM Windchill uporablja v povezavi s CAD rešitvijo SolidWorks

Ekskluzivni intervju z inženirji Yaskawa Ristro ponuja vpogled v uvedbo PLM sistema Windchill znotraj okolja, kjer razvoj poteka na CAD rešitvi Solidworks. Spoznajte izzive s katerimi so se soočili in pozitivne spremembe, ki jih je PLM prinesel.

Reference
Iz Tovarne leta: Kako v Hidrii uvajajo obogateno resničnost?

V Hidrii v svoje proizvodne procese pospešeno uvajajo digitalne tehnologije. Med njimi je tudi obogatena resničnost, o kateri je za Finance spregovoril direktor digitalizacije Aleš Bremec.