Reference

Lavrih: kmetijska mehanizacija za hribe, izdelana s pomočjo Creo

Lavrih je ambiciozno mlado podjetje, ki z mehanizacijo za gorske kmetije navdušuje kupce po vsem svetu. O vlogi programa Creo, ki ga uporabljajo pri razvoju, smo se pogovarjali z ustanoviteljem podjetja, Rokom Gartnarjem.


Robi Rep, 12.04.2022

branja

Vse se je začelo na družinski kmetiji Pr'Lavrih v Poljanski dolini. Rok Gartnar, sin pridelovalcev mleka, je svojo domiselnost že v srednji šoli izkoristil za to, da se je izognil ročnemu pobiranju sena in razvil prvi pobiralni zgrabljalnik, ki je bil kos tudi okoliškim strmim terenom. 

Le v nekaj letih je ideja prerastla v resen posel. Leta 2018 je Rok ustanovil podjetje Lavrih, poimenovano po družinski kmetiji, in s svojo kmetijsko mehanizacijo za zahtevne terene pričel navduševati kupce doma in na tujem. Z bratoma Joštom in Mohorjem ter drugimi sodelavci zdaj ustvarja stroje višjega cenovnega razreda, ki se med drugim izvažajo tudi v Švico, Nemčijo in Italijo. 

Rok je v svojem razgibanem urniku našel nekaj časa za pogovor z nami in nam razkril, kako podjetju Lavrih pri razvoju domiselne kmetijske mehanizacije pomaga programska oprema Creo

Stopite v stik z nami in spoznajte, kako lahko Creo prihitrejšem razvoju boljših izdelkov pomaga tudi vašemu podjetju. 

Videoposnetek je na voljo tudi na našem Youtube kanalu.

Preberite še

Nasveti & triki
Vse, kar morate vedeti o funkcionalnosti Volume Split v Creo

Vse spremembe, novosti in priporočila za Creo Mold Design, ki ga v Creo najpogosteje uporabljajo konstrukterji v orodjarstvu, smo zbrali v nepogrešljiv vodnik.

Digitalna preobrazba
Kako vizualna navodila v LTH Castingsu zmanjšujejo možnost loma orodij?

Za časnik Finance smo pojasnili, kako 3D vizualna navodila v LTH Castingsu zmanjšujejo možnost loma zahtevnih orodij za tlačni liv zaradi nepoznavanja koncepta delovanja.

Nasveti & triki
Uvažanje parametrov iz Excela na 3D model v Creo

Creo nam omogoča, da si delo s parametri 3D modela poenostavimo z možnostjo uvoza xml datoteke, ki jo pripravimo v programu Excel.