Reference

Lavrih: kmetijska mehanizacija za hribe, izdelana s pomočjo Creo

Lavrih je ambiciozno mlado podjetje, ki z mehanizacijo za gorske kmetije navdušuje kupce po vsem svetu. O vlogi programa Creo, ki ga uporabljajo pri razvoju, smo se pogovarjali z ustanoviteljem podjetja, Rokom Gartnarjem.


Robi Rep, 12.04.2022

branja

Vse se je začelo na družinski kmetiji Pr'Lavrih v Poljanski dolini. Rok Gartnar, sin pridelovalcev mleka, je svojo domiselnost že v srednji šoli izkoristil za to, da se je izognil ročnemu pobiranju sena in razvil prvi pobiralni zgrabljalnik, ki je bil kos tudi okoliškim strmim terenom. 

Le v nekaj letih je ideja prerastla v resen posel. Leta 2018 je Rok ustanovil podjetje Lavrih, poimenovano po družinski kmetiji, in s svojo kmetijsko mehanizacijo za zahtevne terene pričel navduševati kupce doma in na tujem. Z bratoma Joštom in Mohorjem ter drugimi sodelavci zdaj ustvarja stroje višjega cenovnega razreda, ki se med drugim izvažajo tudi v Švico, Nemčijo in Italijo. 

Rok je v svojem razgibanem urniku našel nekaj časa za pogovor z nami in nam razkril, kako podjetju Lavrih pri razvoju domiselne kmetijske mehanizacije pomaga programska oprema Creo

Stopite v stik z nami in spoznajte, kako lahko Creo prihitrejšem razvoju boljših izdelkov pomaga tudi vašemu podjetju. 

Videoposnetek je na voljo tudi na našem Youtube kanalu.

Preberite še

Nasveti & triki
Shranite vse komponente Creo sestava v en dokument na disku

Ko želite zmanjšati število dokumentov na disku in jih lažje deliti s sodelavci, lahko s pomočjo nove funkcionalnosti v Creo vse komponente sestava shranite v en dokument.

Digitalna preobrazba
Dodajalne tehnologije: Pospešite svoje inovacije

Ali vaši razvojni oddelki izkorišajo prednosti, ki jih v primerjavi s klasičnimi načini proizvodnje ponujajo dodajalne tehnologije? Creo ima vgrajene funkcionalnosti, ki vam to omogočajo.

Strokovne vsebine
Kolektor se pri razvoju pršilke Liquishot zanaša na Creo in Windchill

Ena od inovativnih rešitev iz Kolektor Mobility je tudi pršilka Liquishot. Medtem ko Creo uporabljajo za konstruiranje, je Windchill ključen za upravljanje s spremembami, sodelovanje in montažo.