Reference

Lavrih: kmetijska mehanizacija za hribe, izdelana s pomočjo Creo

Lavrih je ambiciozno mlado podjetje, ki z mehanizacijo za gorske kmetije navdušuje kupce po vsem svetu. O vlogi programa Creo, ki ga uporabljajo pri razvoju, smo se pogovarjali z ustanoviteljem podjetja, Rokom Gartnarjem.


Robi Rep, 12.04.2022

branja

Vse se je začelo na družinski kmetiji Pr'Lavrih v Poljanski dolini. Rok Gartnar, sin pridelovalcev mleka, je svojo domiselnost že v srednji šoli izkoristil za to, da se je izognil ročnemu pobiranju sena in razvil prvi pobiralni zgrabljalnik, ki je bil kos tudi okoliškim strmim terenom. 

Le v nekaj letih je ideja prerastla v resen posel. Leta 2018 je Rok ustanovil podjetje Lavrih, poimenovano po družinski kmetiji, in s svojo kmetijsko mehanizacijo za zahtevne terene pričel navduševati kupce doma in na tujem. Z bratoma Joštom in Mohorjem ter drugimi sodelavci zdaj ustvarja stroje višjega cenovnega razreda, ki se med drugim izvažajo tudi v Švico, Nemčijo in Italijo. 

Rok je v svojem razgibanem urniku našel nekaj časa za pogovor z nami in nam razkril, kako podjetju Lavrih pri razvoju domiselne kmetijske mehanizacije pomaga programska oprema Creo

Stopite v stik z nami in spoznajte, kako lahko Creo prihitrejšem razvoju boljših izdelkov pomaga tudi vašemu podjetju. 

Videoposnetek je na voljo tudi na našem Youtube kanalu.

Preberite še

Fakultete in šole
Rezultati in videoutrinki Audax nagradnega natečaja 2022

Spoznajte zmagovalce Audax nagradnega natečaja 2022 in poglejte utrinke zaključne prireditve s prvo izvedbo bitke katapultov.

Nasveti & triki
Zaščitite skico v Creo pred nenamernimi spremembami

Nenamerne spremembe v skicah nam lahko povzročijo številne nevšeščnosti, celo neustrezne geometrije modela. Creo nam omogoča, da se jim izognemo z zaklepanjem entitet skice.

Nasveti & triki
9 nasvetov, ki jih pri delu s Creo upoštevajo najboljši inženirji

Včasih za hitrejše in boljše rezultate ne potrebujemo velikih sprememb v načinu dela. Preverite, ali upoštevate 9 nasvetov, na katere se pri delu s Creo zanašajo najboljši inženirji.