Windchill

LiveWorx: inovacije v življenjskih ciklih izdelkov z Windchill

Na konferenci LiveWorx smo lahko prisluhnili tudi novostim v PLM strategijah in inovacijah, ki podjetjem pomagajo pri reševanju kompleksnih izzivov v sodobni industriji.


Robi Rep, 22.05.2023

branja

Generalni direktor PLM področja, Mark Lobo je v svoji predstavitvi orisal tri vidike poslovanja sodobnih podjetij, ki vsak zase prinašajo določene izzive. S pomočjo predstavnikov treh uspešnih globalni podjetij je razložil, kako pri reševanju teh izzivov pomaga PLM sistem Windchill.

Predstavnik podjetja Schaeffler je orisal, kako se spopadajo z izzivi, ki jih prinaša hitra rast poslovanja. Podjetje s 83.000 zaposlenimi na 200 lokacijah v 50 državah je s pomočjo PLM pospešilo svojo digitalizacijo. Njihov cilj je ustvariti digitalno PLM delovno mesto za poenostavitev življenja inženirjev, ki je ob hitri rasti poslovanja čedalje kompleksnejše. Zanimivost, ki jo velja izpostaviti je, da so pri podjetju Schaeffler PLM prišeli uvajati po metodi MVP (Minimum Viable Product), saj si ob današnji hitri rasti enostavno ni mogoče vzeti nekaj let za implementacijo nove tehnologije. 

Naslednji gost je bil predstavnih podjetja Vestas, ki s svojimi rešitvami spreminja načine, na katere človeštvo pridobiva energijo. Z več kot 100 GW nameščenih vetrnic po vsem svetu je resen globalni igralec na področju odpravljanja fosilnih goriv. PLM sistem v Vestasu rešuje izzive, ki izhajajo iz poslovanja v številnih državah z zelo različnimi zahtevami in pričakovanji. PLM jim omogoča, da digitalno nit in sledljivost vzdržujejo na vseh svojih lokacijah, hkrati pa optimizirajo mnoge vidike poslovanja, med katerimi je tudi okoljska vzdržnost izdelkov. S PLM na primer zmanjšujejo količino porabljenega materiala in tako ne le izboljšujejo svoj ogljični odtis, temveč dosegajo tudi višjo cenovno konkurenčnost.

Gostovanja je zaključil predstavnik Johnson&Johnson Medtech, ki mora za svoje medicinske naprave spoštovati najstrožje regulative in zahteve. Vloga PLM sistema je v tem podjetju ena ključnih, saj jim pomaga prav pri tem izzivu. Tako veliko podjetje, ki deluje globalno, enostavno ne more dosegati skladnosti, če postopke, povezane z njo, upravljajo na papirju. V okolju, ki postaja čedalje bolj decentralizirano, je en vir resnice o izdelkih, ki ga ponuja PLM, ključen.

Vabljeni k ogledu celotne predstavitve na uradni spletni strani LiveWorx. Za ogled je potrebna brezplačna registracija. 

Preberite še

Digitalna preobrazba
Iz Tovarne leta: eVersum električno mobilnost razvija s pomočjo Creo

Podjetje eVersum v svoji tovarni v Limbušu razvija rešitve za električno mobilnost. V prispevku za časnik Finance vodja ekipe strojnih inženirjev in tehnolog razkrivata, kakšno vlogo imata pri tem Creo in Windchill.

Digitalna preobrazba
Iz Tovarne leta: eVersum električno mobilnost razvija s pomočjo Creo

Podjetje eVersum v svoji tovarni v Limbušu razvija rešitve za električno mobilnost. V prispevku za časnik Finance vodja ekipe strojnih inženirjev in tehnolog razkrivata, kakšno vlogo imata pri tem Creo in Windchill.

Digitalna preobrazba
Za ponovni ogled zdaj na voljo še dodatnih 70 ur vsebin iz LiveWorx 23

Množico vsebin iz področij, kot so CAD, PLM, AR, IIoT, si lahko zdaj ogledate ponovno. Obiščite LiveWorx On Demand Hub in se poglobite v strokovne vsebine.