Creo

LiveWorx: kaj je novega v Creo in kaj še prihaja?

Eno od osrednjih predavanj letošnjega LiveWorxa je bilo namenjeno pregledu novosti v zadnji izdaji programske opreme Creo in njeni prihodnosti.


Robi Rep, 18.05.2023

branja

Generalni direktor CAD področja, Brian Thompson je svojo predstavitev na LiveWorxu začel s podatkom neodvisne raziskave, ki ugotavlja, da je imel med konkurenco Creo največji aktiven prirast strank v 12 od zadnjih 16 mesecev, vključno s celotnim letom 2022. To ne pomeni le, da podjetja prepoznavajo prednosti Creo, ampak tudi motiv, da PTC še močneje reinvestira v produkt in vanj vključuje še več zmogljivosti in inovacij. 

V nadaljevanju se mu je s predstavitvijo nekaterih ključnih novosti Creo 10 pridružil vodja programa CAD pri PTC, Paul Sagar, ki mu boste sicer lahko prisluhnili tudi v prihajajočem webinarju o Creo 10. Vabimo vas, da si predstavitev v celoti ogledate na uradni spletni strani LiveWorx, mi pa izpostavljamo nekaj ključnih točk.

Na področju uporabniškega vmesnika in produktivnosti je bilo tudi v Creo 10 narejenega veliko. Izboljšave boste našli na modelnem drevesu, v skicirki, pri izdelavi lukenj in vzorcev, izboljšano pa je tudi prosto oblikovanje. 

Zanimiva novost prihaja na področje ergonomije. Poleg splošnih izboljšav je namreč dodana možnost preverjanja vidnega kota v zrcalu.

Ena večjih novosti je modul za konstruiranje s kompozitnimi materiali. Pri PTC-ju so se odzvali na izjemen porast proizvodnje izdelkov, ki vključujejo kompozite, in ponudili celovito okolje, ki omogoča njihov razvoj.

Paul Sagar se je dotaknil tudi drugih novosti na področjih MBD, digitalne niti, električnih napeljav in simulacij z Ansys tehnologijo. 

Zaključek je bil namenjen Creo+, ki prinaša povsem nov način dela z vsem dobro poznanim okoljem. Njegovo bistvo je predvsem uporabniška izkušnja, ki v vsakem trenutku ponuja najnovejšo verzijo Creo s funkcionalnostmi, ki so prilagojene točno določeni vlogi uporabnika v podjetju ter možnost hkratnega dela na projektih, ki krepi produktivnost razvojnih ekip. 

Vabljeni k ogledu celotne predstavitve na uradni spletni strani LiveWorx. Za ogled je potrebna brezplačna registracija. 

Preberite še

Članek
Raziskovanje strukturne analize v Creo Ansys Simulation

Z numeričnimi simulacijami lahko izvedemo validacijo modelov, ki je ključna pri snovanju in optimizaciji izdelkov. Na realnem primeru spoznajte, kako pri tem pomaga Creo Ansys Simulation.

3D tiskalniki
Kako izgleda 24/7 avtomatizacija proizvodnje s 3D tiskom?

Stratasys je pripravil prikaz delovanja avtomatizirane proizvodne celice, v kateri 3D tisk poteka neprestano in skoraj brez posegov operaterjev.

Reference
Gostol-Gopan z Visual Components kupcem omogoča vpogled razvoj linij

Novogoriško podjetje s pomočjo orodja za 3D simulacijo proizvodnje svoje kupce aktivneje vključuje v proces razvoja svojih avtomatiziranih linij za peko kruha in pekovskih izdelkov.