Creo

LiveWorx: kaj je novega v Creo in kaj še prihaja?

Eno od osrednjih predavanj letošnjega LiveWorxa je bilo namenjeno pregledu novosti v zadnji izdaji programske opreme Creo in njeni prihodnosti.


Robi Rep, 18.05.2023

branja

Generalni direktor CAD področja, Brian Thompson je svojo predstavitev na LiveWorxu začel s podatkom neodvisne raziskave, ki ugotavlja, da je imel med konkurenco Creo največji aktiven prirast strank v 12 od zadnjih 16 mesecev, vključno s celotnim letom 2022. To ne pomeni le, da podjetja prepoznavajo prednosti Creo, ampak tudi motiv, da PTC še močneje reinvestira v produkt in vanj vključuje še več zmogljivosti in inovacij. 

V nadaljevanju se mu je s predstavitvijo nekaterih ključnih novosti Creo 10 pridružil vodja programa CAD pri PTC, Paul Sagar, ki mu boste sicer lahko prisluhnili tudi v prihajajočem webinarju o Creo 10. Vabimo vas, da si predstavitev v celoti ogledate na uradni spletni strani LiveWorx, mi pa izpostavljamo nekaj ključnih točk.

Na področju uporabniškega vmesnika in produktivnosti je bilo tudi v Creo 10 narejenega veliko. Izboljšave boste našli na modelnem drevesu, v skicirki, pri izdelavi lukenj in vzorcev, izboljšano pa je tudi prosto oblikovanje. 

Zanimiva novost prihaja na področje ergonomije. Poleg splošnih izboljšav je namreč dodana možnost preverjanja vidnega kota v zrcalu.

Ena večjih novosti je modul za konstruiranje s kompozitnimi materiali. Pri PTC-ju so se odzvali na izjemen porast proizvodnje izdelkov, ki vključujejo kompozite, in ponudili celovito okolje, ki omogoča njihov razvoj.

Paul Sagar se je dotaknil tudi drugih novosti na področjih MBD, digitalne niti, električnih napeljav in simulacij z Ansys tehnologijo. 

Zaključek je bil namenjen Creo+, ki prinaša povsem nov način dela z vsem dobro poznanim okoljem. Njegovo bistvo je predvsem uporabniška izkušnja, ki v vsakem trenutku ponuja najnovejšo verzijo Creo s funkcionalnostmi, ki so prilagojene točno določeni vlogi uporabnika v podjetju ter možnost hkratnega dela na projektih, ki krepi produktivnost razvojnih ekip. 

Vabljeni k ogledu celotne predstavitve na uradni spletni strani LiveWorx. Za ogled je potrebna brezplačna registracija. 

Preberite še

Digitalna preobrazba
The Third Angle: podcast o inženirstvu iz vseh kotov

Če poslušate podcaste, si morate the Third Angle dodati na seznam predvajanja. Izjemne zgodbe iz inženirskega sveta vas bodo pričakale na vsaka dva tedna.

Creo
Dogodek AxTech je pokazal, da sodoben razvoj temelji na simulacijah

Strokovna predavanja in predstavitve dobrih praks so še enkrat potrdila, da uporaba simulacij pri razvoju izdelkov preprečuje zaplete še preden postanejo strošek.

Creo
Pridružite se webinarju ob izidu Creo 11

Novi Creo 11 prihaja kmalu, s seboj pa prinaša številne izboljšave in nove funkcionalnosti. Pridružite se nam na webinarju z ekskluzivnimi demonstracijami pod vodstvom vodje CAD produktov pri PTC.