Reference

Mebor povečuje produktivnost z Windchill PLM

V podjetju Mebor so z implementacijo PLM rešitve Windchill ključnim deležnikom omogočili ustrezen dostop do podatkov o izdelkih skozi njihov celoten življenjski cikel.


Robi Rep, 19.05.2020

branja

Podjetje Mebor d.o.o. se ukvarja s proizvodnjo strojev in celostnih linij za primarno obdelavo lesa. Razpon zmogljivosti njihovih strojev sega od majhnih tračnih žag s kapacitetami od 20 m3, pa vse do kompleksnih industrijskih rešitev do 1000 m3 dnevne zmogljivosti razžagane hlodovine. Izdelke tržijo tako rekoč na vse celine, največ pa izvozijo v države Evropske unije.

Podjetje Mebor in uporaba PLM Windchill

V podjetju Mebor za upravljanje s podatki o življenjskem ciklu njihovih izdelkov in njihovo dostopnost uporabljajo PLM rešitev Windchill. Za mnenje o učinkih in prednostih vpeljave Windchilla v njihove procese smo povprašali Simona Potočnika. 

Arhiviranje, verzije, različice, re-uporaba, modularna gradnja, sočasnost dela na projektih, kompleksne kosovnice, vodenje sprememb, upravljanje dostopov do informacij,... Vse to in še kaj so izzivi s katerimi se tudi v našem podjetju soočamo znotraj razvojno-konstrukcijskega procesa, ki je tesno prepleten z ostalimi deležniki – nabavo, proizvodnjo, prodajo in poprodajnimi aktivnostmi. 

Obsežna in urejena baza CAD podatkov ter pripadajočih dokumentov zahteva dobro organizacijo procesov in doslednost uporabnikov pri delu. Vendar ob poplavi informacij in hitrem tempu te izzive težko rešujemo »ročno« kot smo jih včasih.

Ker smo želeli dolgoročno, robustno in stabilno rešitev, smo se odločili za PTC-jevo PLM platformo Windchill. Windchill nam danes omogoča učinkovitejše delo in bolj urejeno bazo CAD dokumentacije. Z implementacijo smo uredili tudi dostope do različnih informacij za določene deležnike življenjskega cikla izdelka znotraj podjetja. Praktičnost PTC-jeve rešitve se je izkazala tudi ob delu na daljavo – ključne informacije razvojno-konstrukcijskega procesa so vse na enem mestu, dostopne od kjerkoli.


Simon Potočnik, Mebor

Spoznajte Windchill

Več o PLM rešitvi Windchill in načinih, na katere jih uporabljajo v treh slovenskih proizvodnih podjetjih različnih velikosti, spoznajte v posnetku AxWebinarja. Na voljo vam je na tej povezavi.

Več o PLM rešitvi Windchill v posnetku AxWebinarja

Preberite še

Nasveti & triki
Posodobitev kosovnice z ohranitvijo pozicijskih oznak v Creo

Creo omogoča, da pridobimo sestavno risbo z več pogledi in pozicijskimi oznakami, ki so skladne s kosovnico v polni reprezentaciji.

Creo
Naročite Audax planer 2024

Čas je, da si priskrbite popolnoma nov Audax stenski planer, s katerim boste vedno na tekočem s pomembnimi dogodki in roki. Tudi letos ga lahko zase ali za svojo ekipo naročite brezplačno.

Zaposlitev
Aplikativni inženir za CAM programsko opremo

V ekipi iščemo novega sodelavca na delovnem mestu aplikativnega inženirja za CAM programsko opremo.