Nasveti & triki

Menjava locked licence v Creo

Spoznajte, kako opraviti posodobitev pretečene Creo licenčne datoteke z novo veljavno. Postopek poteka v dveh enostavnih korakih.


Jaka Župevc, 07.03.2024

branja

Ko je potrebno posodobiti licenco za CAD program Creo, boste po elektronski pošti prejeli datoteko z imenom LOCKED_license_XX-XX-XX-XX-XX-XX.txt , v katerem zadnji del licence predstavlja MAC naslov računalnika, na katerega je nameščena licenca (primer: LOCKED_license_49-BA-4D-E6-8D-C3.txt).

Licenco lahko v dveh enostavnih korakih zamenjate sami. Postopek si oglejte v spodnjem videu ali opisu. 

1. Shranjevanje licence

Licenco je potrebno shraniti na ustrezno lokacijo na računalniku. Zaradi standardizacije in lažjih naslednjih menjav, je lokacija, na katero morate shraniti licenco: C:\PTC\license.

  • V kolikor mapa z imenom license že obstaja, je potrebno licenco, ki ste jo prejeli po elektronski pošti (LOCKED_license_XX-XX-XX-XX-XX-XX.txt) shraniti v to mapo. 
  • V kolikor mapa z imenom license ne obstaja, jo je potrebno izdelati.
  • V kolikor je na tem mestu že licenca z enakim imenom, jo je potrebno samo nadomestiti. V kolikor ste licenco samo nadomestili in je imela enako ime, druga točka ni potrebna.
2. Nastavitev .psf datoteke

V kolikor ste v prvi točki prvič shranili licenco pod imenom, ki ste ga prejeli po elektronski pošti ali ste izdelali novo mapo je potrebno urediti še .psf datoteko iz katere program Creo bere licenco. 

  • Za kopiranje poti, ki jo boste uporabili za nastavitev .psf datoteke, pritisnite tipko Shift in desno miškino tipko, ter izberite Copy as path (kopiraj kot pot):
  • V naslednjem koraku je potrebno popraviti parametric.psf datoteko, ki se nahaja na C:\PTC\Creo X.0.X.0\Parametric\bin\parametric.psf. Datoteko parametric.psf je potrebno odpreti z beležko. Najti je potrebno vrstico, ki kaže na pot do licence. Vrstica, ki jo je potrebno urediti je ENV=PTC_D_LICENSE_FILE-=C:\PTC\License\LOCKED_license_XX-XX-XX-XX-XX-XX.txt. 

Pot mora biti popolna, saj v nasprotnem primeru Creo ne deloval. Ko uredite ustrezno pot, je potrebno datoteko shraniti.

V kolikor je pot ustrezna in datoteka shranjena, bi ob ponovnem zagonu programa Creo licenca morala delovati brez težav. 

Preberite še

Digitalna preobrazba
Toro s Creo Illustrate učinkoviteje izdeluje razumljivejša navodila

Proizvajalec opreme za urejanje zelenih površin Toro je v želji izboljšanja svoje učinkovitosti in natančnosti uvedel programsko opremo za tehnične ilustracije PTC Creo Illustrate.

Fakultete in šole
Audax natečaj je postal sinonim odkrivanja mladih talentov

Audax natečaj se že 14 let izkazuje kot izjemen način spodbujanja kreativnosti in odkrivanja inženirskih talentov. Kot takega ga poleg šol prepoznava tudi pristojno ministrstvo, kar je v izjavi potrdil njegov sekretar, dr. Borut Čampelj.

Creo
Mojstrovini s skoraj 2000 kosi za zmago na Audax natečaju 2024

Audax nagradni natečaj je tudi letos prijetno presenetil s kakovostjo prejetih prispevkov. A med vsem sta izstopala dva, ki sta si zmago prislužila s projektoma, ki sta skupaj vključevala skoraj 2000 kosov.