Menjava vejice za piko na številčnici tipkovnice

Številni uporabniki Creo za vnos decimalnih dimenzij uporabljajo številčnico na desni strani tipkovnice, ta pa v svoji slovenski verziji kot decimalno ločilo ponuja le vejico. Slednjo lahko enostavno zamenjamo za piko.

Napisal Matevž Cestnik, 09.07.2019 v Nasveti & triki

Verzija: Creo 4.0 - Creo 6.0

Številni uporabniki programske opreme Creo pri svojem delu za vnos decimalnih dimenzij uporabljajo številčnico na desni strani tipkovnice – numpad.

Numpad nam v primeru, da imamo v okolju Windows nastavljeno slovensko tipkovnico, ob pritisku na tipko »Del« izpiše vejico »,«, v Creo pa kot decimalno ločilo lahko uporabljamo le piko ».«.

Za rešitev te težave lahko:

  • v Creo pritisnemo tipko ALT + Shift. To je bližnjična tipka, ki tipkovnico v okolju Windows zamenja na angleško,
  • v Creo pritisnemo tipko Win + Space in iz pojavnega menuja izberemo ENG. S tem zamenjamo jezik tipkovnice na angleški jezik.

Tak način menjave lahko predstavlja določeno oviro pri delu, zato priporočamo uporabo namenske aplikacije »AxelsPunkt.exe«. Aplikacija ločili zamenja le znotraj programa Creo, kar pomeni, da vam ob uporabi ostalih programov (Outlook, Word, Excel,…) ni potrebno preklapljati med jeziki tipkovnice.

Aplikacijo si lahko brezplačno prenesete iz uradne spletne strani proe.cad.de.

Spoznajte več o programski opremi Creo. Obiščite enega od naših začetnih ali nadaljevalnih tečajev

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%