Fakultete in šole

Na sejmu Informativa smo predstavili delček inženirskega vsakdana

Na povabilo Centra RS za poklicno izobraževanje smo se udeležili sejma Informativa in mladim predstavili delček vsakdana aplikativnega inženirja.


Jure Kamnik, 24.01.2023

branja

Ob svoji razposajenosti so mladi občasno soočeni tudi z malce bolj resnimi mejniki, med katerimi je odločitev o poklicu eden pomembnejših. Informativa je sejem, ki na enem mestu ponuja vpogled v številne izobraževalne programe in poklice, s čimer odločitev marsikomu olajša.

Na letošnjem sejmu smo bili na povabilo Centra RS za poklicno izobraževanje povabljeni tudi mi. V kontekstu področja IKT smo predstavili nekaj tehnologij, ki sooblikujejo inženirski vsakdan. 

Vsem mladim obiskovalcem želimo veliko uspeha pri odločitvi, CPI pa se zahvaljujemo za povabilo. 

Preberite še

Fakultete in šole
Audax natečaj je postal sinonim odkrivanja mladih talentov

Audax natečaj se že 14 let izkazuje kot izjemen način spodbujanja kreativnosti in odkrivanja inženirskih talentov. Kot takega ga poleg šol prepoznava tudi pristojno ministrstvo, kar je v izjavi potrdil njegov sekretar, dr. Borut Čampelj.

Creo
Mojstrovini s skoraj 2000 kosi za zmago na Audax natečaju 2024

Audax nagradni natečaj je tudi letos prijetno presenetil s kakovostjo prejetih prispevkov. A med vsem sta izstopala dva, ki sta si zmago prislužila s projektoma, ki sta skupaj vključevala skoraj 2000 kosov.

Creo
Rezultati Audax natečaja 2024

Audax nagradni natečaj je tudi letos privabil lepo število dijakov, ki so nas navdušili s svojimi Creo in Onshape projekti. Mlade upe in zmagovalce natečaja smo razglasili v šolskem centru Celje.