Rešitve

Najbolj "cool" kos 2021 je zasnovan s pomočjo Creo

Izmenjevalec toplote, zasnovan s pomočjo Creo, je osvojil naziv najboljše konceptualne zasnove na Cool Parts Showcase 2021.


Jaka Perovšek, 15.11.2021

branja

Toplotni izmenjevalnik, ki so ga inženirji Advanced Engineering Solutions izdelali s pomočjo 3D CAD programske opreme Creo, je prejel nagrado za najboljši koncept v sklopu tekmovanja Cool Parts Showcase Award sejma Additive Manufacturing Conference + Expo.

Nagrada je namenjena inovativnim kosom, ki rešujejo izzive s pomočjo 3D tiska in so pripravljeni na proizvodnjo. 

Giroidne mreže za večjo površino in lažjo izdelavo

Izmenjevalnik toplote je namenjen hlajenju olja menjalnika v helikopterju. Inženirji so njegovo funkcionalnost s pomočjo Creo izboljšali tako, da ob manjši velikosti omogoča kar za štirikrat učinkovitejše delovanje. 

Skrivnost izmenjevalnika so giroidne strukture (strukture, kjer nobena ploskev ne vsebuje zrcalne simetrije) v njegovi notranjosti, ki ponujajo izdatnejšo površino za hlajenje.

Izmenjevalnik toplote z giroidnimi strukturami v notranjosti, izdelanimi v Creo

Izmenjevalnik toplote z giroidnimi strukturami v notranjosti, izdelanimi v Creo

Takšne strukture omogočajo tudi stroškovno učinkovitejši 3D tisk, saj se podpirajo same in odpravljajo potrebo po uporabi podpornega materiala, s tem pa tudi količino odpadkov in naknadne obdelave. 

Creo podpira napredne dodajalne tehnologije

Tehnologija, ki omogoča izdelavo giroidnih struktur je v CAD okolju na voljo šele kratek čas. Creo jo ponuja v sklopu svojih orodij za pripravo modelov na 3D tisk.

Preberite še

Nasveti & triki
9 nasvetov, ki jih pri delu s Creo upoštevajo najboljši inženirji

Včasih za hitrejše in boljše rezultate ne potrebujemo velikih sprememb v načinu dela. Preverite, ali upoštevate 9 nasvetov, na katere se pri delu s Creo zanašajo najboljši inženirji.

Rešitve
Vabljeni na virtualno CAD konferenco

Udeležite se brezplačne virtualne konference s strokovnjaki PTC in vodjem razvoja v podjetju Triumph ter spoznajte, kaj zmore in prinaša povsem novi Creo 9.

Aplikativne minute
Aplikativne minute: multibody modeliranje

Z multibody operacijami lahko v Creo veliko enostavneje pridemo do različnih oblik naših modelov. Spoznajte jih v tokratnih Aplikativnih minutah.