Ne izgubljajte živcev z napeljavami

S kompleksnostjo izdelkov raste tudi pomen dobre zasnove sistema napeljav. V podjetjih Adria Mobil in Preis Sevnica s Creo Cabling & Piping (PCX) hitreje in enostavneje izdelujejo kakovostne in zanesljive napeljave v svojih izdelkih.

Napisal Robi Rep, 03.12.2018 v Študija primera

Določitev optimalne poti cevi ali električnih napeljav je eno od najtežjih opravil v postopku konstruiranja. Hkrati je od kakovostne postavitve napeljav odvisno, ali bo izdelek stroškovno in proizvodno učinkovit. 

Creo Piping and Cabling (PCX) omogoča, da napeljave ustvarjate in optimizirate brez truda, tako iz 2D sheme, kot tudi neposredno v 3D modelu. 

Preis Sevnica: celovito konstruiranje s Creo Piping

V podjetju Preis Sevnica izdelujejo visokokakovostne varjene jeklene konstrukcije za svetovno znane korporacije, kot so ABB, Siemens, CG power Systems in Etra, ki povečini uporabljajo programsko opremo Creo. Preis za svoje stranke nudi tudi konstruiranje in izdelavo tehnične dokumentacije. 

V preteklosti so se v Preisu že srečevali z izdelavo cevovodov, a so to počeli s pomočjo gradnika Sweep. Kljub zmogljivosti tega orodja, so ugotovili, da pri večjem številu kompleksnih cevovodov to ni optimalna izbira.

"Creo Sweep je odlična stvar, vendar se pri večjem številu in kompleksnih cevovodih ne obnese najbolje. Projekt zaradi prevelikega števila skiciranih krivulj in ravnin postane nepregleden, zaradi skiciranja vsakega cevovoda posebej na prej nastavljene ravnine se izgubi tudi veliko časa, zamudna pa je tudi vgradnja prirobnic in ventilov na cevovode. Vsaka sprememba zasnove pri takšnem načinu izdelave napeljav pomeni vrnitev na začetek, saj je potrebno popraviti ravnino in risbo."  D.Tubak, Preis Sevnica d.o.o.

V podjetju Preis so se zaradi povečanega števila povpraševanj za konstruiranje in izdelavo tehnične dokumentacije odločili za Creo. Glede na to, da so njihovi kupci iz energetskega sektorja, cevovodi pa so sestavni del vsakega transformatorja, je bil Piping and Cabling (PCX) logičen in nujen dodatek programski opremi. Z njim so v inženirski ekipi prihranili veliko časa, podjetju pa zmanjšali stroške.

Adria Mobil: zanesljiva napeljava za oddihe brez skrbi

Podjetje Adria Mobil je eno od vodilnih evropskih proizvajalcev prikolic, avtodomov in mobilnih hišic, katerega začetki segajo v leto 1965. Uspeh podjetja je zagotovo potrebno pripisati tudi izjemni kakovosti njihovih izdelkov, ki jo z nenehnim razvojem in inovacijami zagotavljajo njihovi inženirji.

V izdelkih, kot so avtodomi in prikolice, je dobro zasnovana napeljava eden od ključnih dejavnikov kakovosti, ki končnim uporabnikom zagotavlja brezskrbno uporabo in končno zadovoljstvo. V Adria Mobil zato pri zasnovi napeljav ničesar ne prepuščajo naključju. 

"Creo Piping and Cabling je nepogrešljivo orodje za razpeljavo in urejanje cevi v napeljavah za plin, ogrevanje, vodo in odtoke. Izpostavil bi možnost izpisa podatkov za krivljenje preko "bend table" s katerim je mogoče izjemno natančno določiti parametre proizvodnje."  U.Kobe, Adria Mobil, d.d.

Poskrbite, da napeljave ne bodo šibka točka vaših izdelkov

Cevne in električne napeljave lahko enostavno in hitro izdelate in optimizirate ne glede na tip izdelka, ki ga konstruirate. S tem lahko občutno zmanjšate število napak, porabljen čas in proizvodne stroške.

Orodje Piping and Cabling (PCX) je serijsko vključeno v novi, zmogljivi paket Creo Design Essentials.

Več informacij

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%