Obiskali smo Fakulteto za strojništvo v Ljubljani

Študentom prvega letnika projektno aplikativnega in razvojno raziskovalnega študijskega programa na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani smo predstavili industrijski pogled na razvoj računalniškega modeliranja ter skrajšanje snovanja in razvoja tehničnih izdelkov.

Napisal Jure Kamnik, 25.01.2019 v Fakultete in šole

Na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani v prvem letniku projektno aplikativnega in razvojno raziskovalnega študijskega programa potekata tudi predmeta Tehnična dokumentacija ter Opisna geometrija in tehnična dokumentacija.

Na povabilo izr. prof. dr. Robert Kunca, univ. dipl. inž. iz katedre za modeliranje v tehniki in medicini KMTM smo študentom programa predstavili industrijski pogled na razvoj računalniškega modeliranja ter skrajšanje snovanja in razvoja tehničnih izdelkov. Slednje večinoma poteka s pomočjo virtualnega prostorskega (3D) modeliranja, ki poleg vseh prednosti prinaša tudi svojevrstne izzive. Med njimi je vsekakor tudi vprašanje optimalnega načina enoličnega opisa vseh potrebnih podatkov o izdelku s poudarkom na funkcijskih merah, merskih in geometrijskih tolerancah (GDT, Model Based Design) ter stanja površin in robov.

Predavanje na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani.

Študentom so bile poleg omenjenih tematik na voljo tudi informacije o dodajalnih tehnologijah, za katere je specializiran naš center 3D tiska. Več informacij o programih za študente, dijake in izobraževalne ustanove, ki jih ponuja PTC, je na voljo tukaj.

Ekipa Audax se profesorju dr. Kuncu zahvaljuje za povabilo, študentom pa za njihovo pozornost. 

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.

-%